Γιουβέντους - Βενέτσια 2-1: Αγχώθηκε αλλά με ήρωα τον Μπονούτσι κατέκτησε το τρίποντο

Γιουβέντους - Βενέτσια 2-1: Αγχώθηκε αλλά με ήρωα τον Μπονούτσι κατέκτησε το τρίποντο

bet365

Η Γιουβέντους τα βρήκε σκούρα κι αγχώθηκε απέναντι στη νεοφώτιστη Βενέτσια, αλλά στο τέλος χάρη στον Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, κατέκτησε το πολύτιμο τρίποντο (2-1).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο έβδομο λεπτό. Επειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντε Λιχτ πήρε την κεφαλιά και έδωσε ασίστ στον Μπονούτσι για να σκοράρει ο Ιταλός με τον ίδιο τρόπο και να φτάσει τα 28 τέρματα στη Serie A. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 23ο λεπτό, όταν ο Τόμας Ανρί με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα που έγινε προς το κέντρο της εστίας, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέζνι. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Γιουβέντους είχε το πάνω χέρι και δεν άφηνε τη νεοφώτιστη Βενέτσια να απειλήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Ωστόσο, όσο κυλούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο κι έφταναν στην περιοχή των «μπιανκονέρι». Στο 71’ κατάφεραν να φτάσουν και στο πολυπόθητο γκολ. Ο Ματία Αραμού εξαπέλυσε ένα δυνατό αριστερό σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Σέζνι, εξοργίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Αλέγκρι που είδε την ομάδα του να δέχεται ένα τόσο φθηνό γκολ.

Η Γιουβέντους ανέβασε στροφές, δημιούργησε ευκαιρίες για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Λίγα λεπτά αφότου δέχθηκε την ισοφάριση, η «Γηραιά Κυρία» έκανε το 2-1, πάλι από στατική φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ κι ύστερα από κόντρες, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μπονούτσι, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα για 2-1, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση στα 35α του γενέθλια.

Το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ με την Γιουβέντους να κατακτάει το πολύτιμο τρίποντο, που την φέρνει πλέον στο -1 από την τρίτη Νάπολι με 69 βαθμούς και στο -5 από την κορυφή. Από την άλλη η Βενέτσια βρίσκεται με το ένα πόδι στη Serie B, ούσα τελευταία με 23 βαθμούς.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Πελεγκρίνι (59 Σάντρο), Μπερναντέσκι (58’ Ντιμπάλα), Ζακάρια, Μιρέτι (79’ Κιελίνι), Ραμπιό, Βλάχοβιτς (79’ Αρτούρ), Μοράτα (69’ Κεν)

Βενέτσια: Μαένπα, Μάτσεγιου (86' Ουλμάν), Καλντάρα, Σερασόνι, Χαπς (86' Ορέκεκε), Κρινγόζ (64’ Πέρετζ), Αμπαντού, Βάκα (37’ Φιορντιλίνιο), Κουίσνανς (46’ Κιγίν), Αραμού, Ανρί

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα