Γιουβέντους - Μπολόνια 1-1: Ο Βλάχοβιτς την έσωσε από το κάζο στο 90+4'

Γιουβέντους - Μπολόνια 1-1: Ο Βλάχοβιτς την έσωσε από το κάζο στο 90+4'

bet365

Το γκολ του Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 90+4' γλίτωσε τη Γιουβέντους από ήττα-σοκ κόντρα στη Μπολόνια (1-1), αλλά ο (μακρινός) στόχος του Scudetto αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν, με -8 από την πρωτοπόρο Μίλαν.

Βάλθηκε να επιστρέψει στο κόλπο του τίτλου, με κινητήριο δύναμη το εντυπωσιακό αήττητο σερί των 16 αγώνων. Η ήττα από την Ίντερ της έβαλε φρένο, όμως, οι αντίπαλοί της συνέχισαν να μοιράζουν... δώρα την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν υπάρχει γυρισμός. Η Γιουβέντους έχασε βαθμούς για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, σώζοντας μάλιστα το κέρδος του ενός βαθμού στο 90+4' χάρη στο γκολ του διαρκώς «καυτού» Ντούσαν Βλάχοβιτς (1-1).

Οι Μπιανκονέρι ήταν «σκιά» του εαυτού τους στο πρώτο μέρος, ολοκληρώνοντας 45 λεπτά χωρίς τελική στον στόχο. Απέναντι στη Μπολόνια που δεν είχε νίκη εκτός έδρας μέσα στο 2022. Σαν να μην έφτανε η μέτρια εμφάνιση στο α' μισό, οι Ροσομπλού αιφνιδίασαν με το... καλησπέρα μετά την ανάπαυλα, καθώς ο Αρναούτοβιτς σκόραρε στο 52' περνώντας και τον Σέζνι για το 1-0 από την ασίστ του Σοριάνο.

Τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα για τη Γηραιά Κυρία, ο Αλέγκρι έκανε πιο επιθετικό το σχήμα της και στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξε μέχρι και τρίτο φορ (Κεν, Μοράτα, Βλάχοβιτς). Είχε προηγηθεί το απίστευτο κρεσέντο... αποβολών της Μπολόνια στο 84', όταν ο Σουμαορό είδε κόκκινη κάρτα για το φάουλ στον Μοράτα στο όριο της περιοχής και ο Γκάρι Μεδέλ ακολούθησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Αρχικά ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, αλλά κατόπιν VAR η παράβαση ορίστηκε για φάουλ κι έτσι η Γιουβέντους συνέχισε το «σαφάρι» για το γκολ, το οποίο και βρήκε στο 90+4' χάρη στον Βλάχοβιτς των 23 γκολ στη σεζόν και των συνολικά 50 στο Campionato, από φαντασμαγορική ασίστ του Μοράτα με ανάποδο ψαλίδι!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο (86' Κεν), Ντε Λιχτ (59' Μπονούτσι), Κιελίνι (75' Σάντρο), Πελεγκρίνι (60' Ζακάρια), Κουαδράδο, Ντανίλο, Ραμπιό, Ντιμπάλα (59' Μπερναρντέσκι), Βλάχοβιτς, Μοράτα

Νίκη εξάδας η Φιορεντίνα, επιτέλους νίκη η Σαλερνιτάνα

Μπορεί να ονειρεύεται Ευρώπη και χωρίς Βλάχοβιτς! Η Φιορεντίνα διεύρυνε το αήττητο σερί της στα έξι παιχνίδια πανηγυρίζοντας τρίτη σερί νίκη κόντρα στη Βενέτσια (1-0) και πάτησε προσωρινά στην εξάδα, απέχοντας μόλις έναν βαθμό από την 5η της βαθμολογίας, Ρόμα. Το γκολ του Τορέιρα από το 30' αρκούσε ώστε η Βιόλα να σφραγίσει το τρίποντο που τη βάζει δυναμικά στο κόλπο για μία θέση είτε στο Europa League είτε στο Conference League της επόμενης περιόδου.



Την ίδια ώρα, η Ουντινέζε επικράτησε άνετα με 4-1 της Έμπολι χάρη σε γκολ των Ντεουλοφέου, Πουσέτο, Σάμαρτζιτς και το αυτογκόλ του Ισμαΐλι (είχε μειώσει προσωρινά ο Πιναμόντι). Από την άλλη, «χρυσό» διπλό και πρώτη νίκη μετά τις αρχές Γενάρη πανηγύρισε η Σαλερνιτάνα στην έδρα της Σαμπντόρια (1-2). Το ξέσπασμα των πρώτων λεπτών με δύο γκολ στο 4' και το 6' από Φάσιο και Λουρένκο αντίστοιχα έστρωσε τον δρόμο για τη σπουδαία επικράτηση, παρά τη σχετικά άμεση μείωση του σκορ από τον Καπούτο για τους Μπλουτσερκιάτι. Το τελικό 1-2 δεν ξεκόλλησε, πάντως, τη Σαλερνιτάνα από τη θέση της ουραγού, αλλά με 19 βαθμούς και ματς λιγότερα από Τζένοα και Βενέτσια, οι Ιππόκαμποι έχουν μαθηματικά την ευκαιρία να κυνηγήσουν τη 17η Κάλιαρι και τη σωτηρία τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα