Τζένοα - Λάτσιο: Με σούπερ Ιμόμπιλε πάτησε πεντάδα

Κώστας Τόπας
Τζένοα - Λάτσιο: Με σούπερ Ιμόμπιλε πάτησε πεντάδα

bet365

Η Λάτσιο είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και διέλυσε τη Τζένοα με 4-1, πιάνοντας ξανά την πέμπτη θέση στην κατάταξη της Serie A.

Εύκολο μεσημέρι Κυριακής είχε η Λάτσιο, καθώς ξεπέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο της Τζένοα και «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Λατσιάλι μπήκαν δυναμικά από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης κι επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το 28’ κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα αλλά μετά κι από χρήση VAR πήρε πίσω την απόφασή του. Τελικά, η Λάτσιο ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ τρία λεπτά αργότερα.

Ο Άνταμ Μάρουσιτς, πέρασε με εκπληκτικό τρόπο τους αντιπάλους τους και εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ από την άκρη της περιοχής, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Σιριγκού. Σα να μην έφτανε αυτό για την Τζένοα, η Λάτσιο διπλασίασε τα τέρματά της στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Ο Μάνουελ Λατσάρι έστρωσε στον Τσίρο Ιμόμπιλε κι αυτός με ωραία ενέργεια νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε, για να γράψει το 2-0 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Λάτσιο είχε το πάνω χέρι, με την Τζένοα να προσπαθεί να αμυνθεί μαζικά. Τελικά, το τρίτο γκολ για τους Λατσιάλι ήρθε στο 63’. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα κι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 68’, μείωσαν σε 1-3. Αυτό όμως δεν γείωσε την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, η οποία είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Ιμόμπιλε.

Ο 32χρονος Ιταλός διεθνής φορ έπειτα από μία εξαιρετική κούρσα πλάσαρε μέσα από την μεγάλη περιοχή για το 4-1 της Λάτσιο. Με αυτόν τον τρόπο ο Ιμόμπιλε έφτασε τα 24 τέρματα σε 27 εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα.

To 1-4 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με την Λάτσιο να προσπερνάει τη Ρόμα και να πατάει πεντάδα, έχοντας συγκεντρώσει 55 βαθμούς. Από την άλλη, η Τζένοα παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 22 βαθμούς και πλέον το σενάριο του υποβιβασμού μοιάζει όλο και πιο εφικτό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα