Ίντερ - Βερόνα 2-0: Άνετη κι ωραία, στο -1 από την κορυφή (vid)

Νίκος Κικίδης
Ίντερ - Βερόνα 2-0: Άνετη κι ωραία, στο -1 από την κορυφή (vid)

bet365

Η Ίντερ «κλείδωσε» τη νίκη από το πρώτο μέρος κόντρα στη Βερόνα και με το τελικό 2-0 πλησίασε στον πόντο την πρωτοπόρο Μίλαν, συγκατοικώντας παράλληλα στη δεύτερη θέση με τη Νάπολι. Μοιράστηκαν τον βαθμό Σπέτσια και Έμπολι.

Είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους. Το τεράστιο διπλό άλλωστε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Γιουβέντους της χάρισε κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται και με κάθε νίκη συνεχίζει να ασκεί πίεση προς την κορυφή. Εκεί όπου έχει στρογγυλοκαθίσει το τελευταίο διάστημα η Μίλαν, η οποία ωστόσο είδε την Ίντερ να επικρατεί άνετα με 2-0 της Βερόνα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά σε απόσταση αναπνοής (ένας βαθμός).

Οι Νερατζούρι έδειξαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας μέρος και δυο γκολ μέχρι το πρώτο ημίωρο έμελλε να σφραγίσουν το αποτέλεσμα. Αρχικά ο Μπαρέλα μετουσίωσε την ασίστ του Πέρισιτς στο πρώτο γκολ της Ίντερ στο 22΄, με τον Τζέκο οκτώ λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το 2-0 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 35΄ο Χαντάνοβιτς δεν επέτρεψε στον Σιμεόνε να βάλει και πάλι την ομάδα στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, με το δεύτερο μέρος να αποδεικνύεται διαδικαστικού χαρακτήρα. Στο 73΄ο Ντ΄Αμπρόζιο θα μπορούσε να είχε προσθέσει ακόμα ένα γκολ για τους Νερατζούρι, οι οποίοι αρκέστηκαν σε αυτό το άνετο 2-0 και έπιασαν τη Νάπολι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν μόλις βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μίλαν.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (46΄Ντ΄Αμπρόζιο), Ντιμάρκο (66' Μπαστόνι), Ντάμφρις, Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα (65΄Βιδάλ), Τσαλχάνογλου (84΄Γκαλιαρντίνι), Κορέα (59΄Γκόσενς), Τζέκο

Έμπολι και Σπέτσια μοιράστηκαν τον βαθμό

Ισόπαλες δίχως τέρματα ήρθαν Έμπολι και Σπέτσια, με το 0-0 να κυριαρχεί μέχρι το φινάλε του αγώνα. Με τον Δημήτρη Νικολάου να αγωνίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν όρθιοι από την έδρα της Έμπολι που ανέβηκε στην 12η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη η Σπέτσια αρκέστηκε στη 15η θέση με 33 βαθμούς, 11 βαθμούς δηλαδή μακριά από την επικίνδυνη ζώνη της Serie A.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα