Γιουβέντους - Ίντερ 0-1: Διπλό μετά από δέκα χρόνια και «ζωντανή» για το Scudetto (vid)

Γιουβέντους - Ίντερ 0-1: Διπλό μετά από δέκα χρόνια και «ζωντανή» για το Scudetto (vid)

bet365

Θρίαμβος στο «Derby D' Italia» και τέλος στο αήττητο σερί της Γιουβέντους. Η Ίντερ επικράτησε με 1-0 στο Τορίνο χάρη στο πέναλτι του Τσαλχάνογλου και συνεχίζει να ελπίζει για το back-to-back.

Το μομέντουμ δεν ήταν με το μέρος της. Με μόλις μία νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και συνολικά δέκα λιγότερους βαθμούς από την αντίπαλό της, η Ίντερ είχε υποχωρήσει ανησυχητικά απότομα από την κορυφή και το Derby D' Italia φάνταζε η τελευταία της ευκαιρία για να επιστρέψει δυναμικά στο κόλπο του τίτλου. Απέναντι στη Γιουβέντους των 16 σερί αγώνων χωρίς ήττα, που δεν είχε χάσει ποτέ στην έδρα της από τους Νερατζούρι για σχεδόν μία δεκαετία. Ωστόσο, η Ίντερ ανέτρεψε τα δεδομένα. Με συνταγή... Αλέγκρι, χωρίς να είναι καλύτερη σχεδόν σε κανένα διάστημα του αγώνα, η Ίντερ εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που βρήκε ως δώρο στο 45'+, κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες της Γιουβέντους για Scudetto, πλησιάζοντας με τη σειρά της στο -3 από Μίλαν-Νάπολι.

Η Γιουβέντους άφησε στην άκρη το «κυνικό» της πρόσωπο με το οποίο είχε χτίσει το αξιοσημείωτο σερί των 16 αγώνων. Από το πρώτο λεπτό και το πλασέ του Βλάχοβιτς που μπλόκαρε ο Χαντάνοβιτς, φάνηκε πως μπήκε με μοναδικό στόχο το γκολ κι έκανε ό,τι μπορούσε για να το πετύχει πριν από την ανάπαυλα. Η μεγαλύτερη στιγμή της ήταν αναμφισβήτητα στο 9', όταν από την κακή εκτίμηση του Χαντάνοβιτς με τη μπάλα στον αέρα, ο Κιελίνι επωφελήθηκε στη μικρή περιοχή αλλά έκανε «τσαφ» και... κατάφερε να μην σκοράρει, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Βλάχοβιτς, Μοράτα με άστοχες κεφαλιές και ο Κουαδράδο με ένα δυνατό σουτ που έβγαλε ο Χαντάνοβιτς αποτέλεσαν τις υπόλοιπες «προειδοποιήσεις» των Μπιανκονέρι, οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, την ενέργεια και την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, αυτή που πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια ήταν η Ίντερ! Με μοναδική απειλή μια κεφαλιά του Σκρίνιαρ από τη μικρή περιοχή στο 8' η ομάδα του Ιντζάγκι έμοιαζε ανήμπορη να απειλήσει με αξιώσεις. Ωστόσο, σε ανύποπτη φάση στην άκρη της περιοχής και έπειτα από «πούλημα» της μπάλας από τους γηπεδούχους, ο Άλεξ Σάντρο υπέπεσε σε εντελώς αχρείαστο πέναλτι ανατρέποντας τον Ντάμφριζ. Κι εκεί άρχισε το... χάος.



Κατόπιν εξέτασης της φάσης στο μόνιτορ, ο ρέφερι Ιράτι καταλόγισε πέναλτι κι ο Τσαλχάνογλου το εκτέλεσε, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε για άλλη μια φορά (τέταρτη σε πέντε εκτελέσεις στη φετινή Serie A). Η φάση συνεχίστηκε, ο Ραμπιό έβαλε με προβολή καταλάθος τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ωστόσο, ακούστηκε σφύριγμα για επιθετικό φάουλ. Το VAR, όμως, είχε άλλη γνώμη και ο Ιράτι έδειξε επανάληψη λόγω της πρόωρης εισόδου του Ντε Λιχτ στην περιοχή. Ο Τσαλχάνογλου δεν λάθεψε και δεύτερη φορά, νίκησε τον Πολωνό στην ίδια γωνία και έδωσε το προβάδισμα στους Νερατζούρι κάνοντας... έξω φρενών τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που πέταξε εξοργισμένος το αδιάβροχο στο χορτάρι.

Η Κυρία συνέχισε την προσπάθειά της για το γκολ της ισοφάρισης και είχε δύο μεγάλες στιγμές μέχρι το 75'. Ο Βλάχοβιτς στο 63' «χόρεψε» την άμυνα της Ίντερ και με υπέροχη αλλαγή κατεύθυνσης εκτέλεσε με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ζακάρια άγγιξε το 1-1 με φανταστικό σουτ που κατέληξε στο δοκάρι, μετά κι από καθοριστική επαφή του Χαντάνοβιτς στη μπάλα. Από κει και πέρα, όμως, η κυκλοφορία της Γιούβε έγινε «φλύαρη», η Ίντερ οργανώθηκε άψογα στο δικό της μισό και κράτησε το τρίποντο μέχρι τέλους, σφραγίζοντας έτσι το πρώτο διπλό απέναντί της από τον Νοέμβριο του 2012 και την πρώτη σεζόν που δεν χάνει σε κανένα από τα δύο μεταξύ τους ντέρμπι από το 2008/09.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Σάντρο (73' Ντε Σίλιο), Ραμπιό (85' Αρτούρ), Λοκατέλι (34' Ζακάρια), Κουαδράδο (85' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Μοράτα (73' Κεν), Βλάχοβιτς

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Ντάμφριζ (59' Νταρμιάν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (77' Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (77' Βιδάλ), Πέρισιτς, Τζέκο (90+1' Γκόσενς), Μαρτίνες (59' Κορέα)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα