Βερόνα - Νάπολι 1-2: Αντέχει στην κούρσα του τίτλου με Οσιμέν, σταθερά στο -3 από Μιλαν (vid)

Βερόνα - Νάπολι 1-2: Αντέχει στην κούρσα του τίτλου με Οσιμέν, σταθερά στο -3 από Μιλαν (vid)

bet365

Ο Βίκτορ Οσιμέν «χτύπησε» δις (14', 71') και η Νάπολι ξεπέρασε την ήττα στο ντέρμπι από τη Μίλαν με διπλό επί της Ελλάς Βερόνα (1-2), πλησιάζοντας ξανά σε απόσταση βολής από τους Ροσονέρι.

Έχασε την ευκαιρία να νιώσει… αφεντικό στην κούρσα του τίτλου. Η ήττα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» από τη Μίλαν προσγείωσε τη Νάπολι, την άφησε στο -3 από την κορυφή και της στέρησε τη δυνατότητα να δηλώσει έτοιμη για το Scudetto. Ωστόσο, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι δείχνει ότι δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα. Μία εβδομάδα μετά την αποτυχία στο ντέρμπι, οι Παρτενοπέι πέρασαν από τη δύσκολη έδρα της επικίνδυνης φέτος, Ελλάς Βερόνα (1-2), χάρη στον «killer» Βίκτορ Οσιμέν και παρέμειναν ενεργοί στην κουβέντα του τίτλου.

Ο Νιγηριανός στράικερ και η άμυνα των Ναπολιτάνων καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις τύχες του ματς. Μόλις στο 14’, ο Οσιμέν πήρε συστημένη σέντρα από τον Πολιτάνο και τη μετέτρεψε σε ασίστ με «καρφωτή» κεφαλιά, γράφοντας το 0-1. Χωρίς ιδιαίτερες απειλές από τους «Έλληνες» και με εξουδετερωμένο το «καυτό» πιστόλι τους, Τζιοβάνι Σιμεόνε, η Νάπολι κρατούσε εύκολα το προβάδισμα και στο 71’ ο Οσιμέν «χτύπησε» ξανά, με άνετο πλασέ από ασίστ πάρε-βάλε του Ντι Λορέντσο στη μεγάλη περιοχή. Γκολ το οποίο το πανηγύρισε μπροστά στην εξέδρα, παίρνοντας, μάλιστα και την κάμερα ενός φωτογράφου για να… απαθανατίσει τη στιγμή.

Στη μοναδική φάση, πάντως, εντός εστίας που δέχθηκε σε όλο το ματς, η Νάπολι δέχθηκε γκολ. Στο 77’ ο Φαραόνι νίκησε με άπιαστη κεφαλιά τον Οσπίνα και πρόσθεσε εκ νέου άγχος στους Παρτενοπέι, το οποίο, όμως, δεν τους κατέβαλε και δεν ήταν ικανό για να αλλάξει το τελικό 1-3. Σε αυτό βοήθηκε και η αποβολή του Κετσερίνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83' από πλευράς Βερόνα, η οποία, μάλιστα, έμεινε και με εννέα παίκτες με το τελευταίο σφύριγμα λόγω της αποβολής του Φαραόνι με δύο μαζεμένες κίτρινες για τα «γαλλικά» στον διαιτητή.

Στους 60, λοιπόν, η Νάπολι, στους 63 η Μίλαν, πάντα προβάδισμα για την Ίντερ που είναι στους 58 με δύο ματς λιγότερα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα