Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0: Ανώμαλη προσγείωση για τους «μπεργκαμάσκι» μετά τον Ολυμπιακό (vid)

Κώστας Τόπας
Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0: Ανώμαλη προσγείωση για τους «μπεργκαμάσκι» μετά τον Ολυμπιακό (vid)

bet365

Λίγες ημέρες μετά τη σπουδαία ανατροπή και νίκη επί του Ολυμπιακού (2-1), ήρθε η ανώμαλη προσγείωση για την Αταλάντα στο πρωτάθλημα, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Φιορεντίνα.

Νίκη αγνοείται για την Αταλάντα στο πρωτάθλημα, καθώς γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από την Φιορεντίνα με 1-0 κι έτσι συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια χωρίς τρίποντο στη Serie A. Ωστόσο, χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει για την ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, ώστε να μαζέψει τα κομμάτια της καθώς την προσεχή Πέμπτη (24/02) θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την πρόκριση στη φάση των 16 του Europa League.

Στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα η Φιορεντίνα ασκούσε πίεση στην Αταλάντα προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος. Μόλις στο έκτο λεπτό, λίγο έλειψε να πετύχει τον στόχο της, αλλά το ανάποδο ψαλίδι του Γκονζάλες μέσα στην περιοχή. Οι «βιόλα» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, σε αντίθεση με την Αταλάντα η οποία έμοιαζε χαμένη στη μετάφραση. Μάλιστα στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 1-0 με την κεφαλιά του Γκονζάλες.

Οι «μπεργκαμάσκι» κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Κουπμάϊνερς βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφκσι, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση της Φιορεντίνα ήταν άμεση, καθώς στο 39’ ο Σοτίλ εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, έπειτα από την κεφαλιά του Γκονζάλες, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα δεν κατέληξε στην εστία του Μούσο. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Φιορεντίνα διατήρησε τον υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι της και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 56’. Ο Γκονζάλες με το εξωτερικό βρήκε υπέροχα τον Πιάτεκ στην μεγάλη περιοχή, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Μούσο, γράφοντας το 1-0. Αυτό ήταν και το δεύτερο συνεχόμενο τέρμα του Πολωνού επιθετικού που έφτασε τα πέντε με τη φανέλα των «βιόλα» σε ισάριθμα παιχνίδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γκασπερίνι κατάφερε να βρει δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 62’ ο Μαλινόφκσι σκόραρε για την Αταλάντα, αλλά μετά κι από χρήση VAR το γκολ του 28χρονου Ουκρανού ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Η απόφαση του διαιτητή δεν βρήκε σύμφωνο τον Γκασπερίνι, ο οποίος μάλιστα και αποβλήθηκε από τον πάγκο, με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Αταλάντα. Ετσι, η Φιορεντίνα πανηγύρισε την δεύτερη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα και «σκαρφάλωσε» στην θέση της κατάταξης με 42 βαθμούς. Από την άλλη οι «μπεργκαμάσκι» παρέμειναν στους 44 βαθμούς και στο -3 από την τέταρτη Γιουβέντους.

Φιορεντίνα: Ντραγκόφσκι, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς (66’ Μαρτίνες), Ίγκορ, Μπιράγκι (75’ Tέρζιτς), Μποναβεντούρα (71’ Μαλέχ), Τορέιρα (38’ Άμραμπατ), Καστροβίλι (66’ Ντάνκαν), Σοτίλ, Πιάτεκ, Γκονζάλες

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι (76’ Σκαλβίνι), Ντεμιράλ, Τζιμσίτι (58’ Πάσαλιτς), Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ (58’ Πεσίνα), Τζαπακόστα (58’ Πετσέλα), Κούπμαϊνερς, Μπογκά (81' Μιχαέλα), Μαλινόφσκι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα