Μίλαν - Σαμπντόρια 1-0: «Καθάρισε» με Λεάο και πάτησε κορυφή! (vids)

Κώστας Τόπας
Μίλαν - Σαμπντόρια 1-0: «Καθάρισε» με Λεάο και πάτησε κορυφή! (vids)

bet365

Η Μίλαν χάρη στο γρήγορο γκολ του Λεάο, πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Σαμπντόρια και με αυτόν τον τρόπο «σκαρφάλωσε» έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας (55β.), με ματς παραπάνω από την δεύτερη Ίντερ (54 β.)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «ροσονέρι», καθώς πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 8’ ο Μενιάν με μια μακρινή μπαλιά βρήκε τον Λεάο, ο οποίος έπειτα από ωραία προσωπική ενέργεια βγήκε τετ-α-τετ με τον Φαλκόνε κι έκανε το 1-0. Με αυτόν τον τρόπο ο 22χρονος Πορτογάλος επιθετικός έφτασε τα επτά τέρματα την τρέχουσα σεζόν και παράλληλα γιόρτασε με τον ιδανικότερο τρόπο τις 100 συμμετοχές του με τη Μίλαν. Ο Λεάο μάλιστα υπέγραψε το πεντηκοστό γκολ στο πρωτάθλημα για την ομάδα του.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω αρκετών τραυματισμών, με τη Μίλαν ωστόσο να διατηρεί το προβάδισμα χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από την Σαμπντόρια. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς και στο πρώτο μέρος. Η Μίλαν μπήκε φουριόζα για να καθαρίσει το ματς και η Σαμπντόρια έψαχνε με αντεπιθέσεις να απειλήσει την αντίπαλη εστία και παράλληλα να μην δεχθεί δεύτερο τέρμα.

Οι «ροσονέρι» με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού «άγγιξαν» το 2-0. Ο φορμαρισμένος Ολιβιέ Ζιρού έπιασε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι στον αέρα αλλά για κακή του τύχη, είδε την πορτιέρε των φιλοξενούμενων να αποκρούει, έστω και με δυσκολία, την προσπάθεια του. Στο 70' ο Γάλλος στράικερ προσπάθησε ξανά να απειλήσει την αντίπαλα εστία με μια εντυπωσιακή κεφαλιά, ωστόσο ο Φαλκόνε έκανε μια ενστικτώδη επέμβαση και αποσόβησε τον κίνδυνο για την Σαμπντόρια.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα στο «Σαν Σίρο», με αποτέλεσμα η Μίλαν να κατακτήσει το πολυπόθητο τρίποντο και να «σκαρφαλώσει» έστω και προσωρινά και με ματς παραπάνω από την δεύτερη Ίντερ (54 β.) στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης με 55 βαθμούς.

Από την άλλη η Σαμπντόρια παρέμεινε στους 23 βαθμούς και πλέον δίνει μάχη για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις μιας και είναι πέμπτη από το τέλος.

Μίλαν: Μενιάν, Φλορέντσι (89' Καλουλού), Τομόρι, Ρομανιόλι, Καλάμπρια, Τονάλι, Μπενασέρ (76’ Κρούνιτς), Μεσίας, Ντίαθ (57’ Κεσιέ), Λεάο (57’ Ρέμπιτς), Ζιρού

Σαμπντόρια: Φαλκόνε, Μούρου (53’ Αουτζέλο), Κόλεϊ, Μανιάνι, Μπερεζίνσκι, Θόρσμπι (53’ Έκνταλ), Ρινκόν (73’ Κουαλιαρέλα), Καντρέβα (85' Σαμπίρι), Κόντι (53’ Βιέιρα), Σένσι, Καπούτο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα