Ίντερ - Μίλαν 1-2: Derby della... Ζιρού κι ανατροπή τίτλου! (vid)

Ίντερ - Μίλαν 1-2: Derby della... Ζιρού κι ανατροπή τίτλου! (vid)

bet365

Απίθανο Derby Della Madonnina, απίθανος Ολιβιέ Ζιρού, απίθανη ανατροπή για τη Μίλαν! Με δύο γκολ του Γάλλου σε τέσσερα λεπτά προς το φινάλε, οι Ροσονέρι θριάμβευσαν κόντρα στην Ίντερ (1-2) και μείωσαν την απόσταση τους στον έναν βαθμό, με ματς περισσότερο.

Ήταν εξαφανισμένος για ένα ημίχρονο. Ανήμπορος να βοηθήσει, αφού η ομάδα του είχε εγκλωβιστεί στη «φάκα» των γηπεδούχων και δεν μπορούσε να ξεμυτίσει. Όποιος βιάστηκε, όμως, να τελειώσει τη Μίλαν στο Derby Della Madonnina πριν την ώρα της, πήρε την απάντηση που του έπρεπε από τον Ολιβιέ Ζιρού. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, ο 35χρονος φορ υπέγραψε το ντέρμπι της ζωής του, σφραγίζοντας την πρώτη ανατροπή σε μιλανέζικο ντέρμπι για την ομάδα του μετά από 18 χρόνια. Κι ένα τεράστιο, ανέλπιστο όπως κύλησε το ματς διπλό (1-2) που βάζει τη Μίλαν πιο ζεστά από ποτέ στο κόλπο του Scudetto και τη φέρνει στο -1 από τους υπερασπιστές του.

Πέρυσι είχε τον Ζλάταν (εκτός αποστολής απόψε με τραυματισμό), όταν με δύο γκολ του Σουηδού απέδρασε με το ίδιο σκορ (1-2) στο ματς του πρώτου γύρου. Φέτος είχε τους Γάλλους της, καθώς για να φτάσει στο σημείο να γευτεί την ανατροπή με τον Ζιρού, η Μίλαν υπέμεινε ένα 45λεπτο σφυροκόπημα της Ίντερ χάρη στον συγκινητικό Μάικ Μενιάν. Η Ίντερ ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, είχε όλους τους κρίκους της μεσοεπιθετικής αλυσίδας συντεταγμένους σε εκπληκτική βραδιά, παρήγαγε τη μία φάση μετά την άλλη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έπεφτε πάνω στον πορτιέρε των Ροσονέρι.



Αφού ακυρώθηκε για οφσάιντ το γκολ του Ντάμφρις στο 10', ο Γάλλος κίπερ πήρε «φωτιά» λέγοντας όχι με τρομερά ρεφλέξ σε σουτ του Μπρόζοβιτς που κόντραρε στο 11' και νίκησε εντυπωσιακά τον Ολλανδό φουλ μπακ σε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Οι Νερατζούρι, όμως, βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν στο έπακρο, με τον Τσαλχάνογλου να μοιράζει ασίστ κόντρα στην πρώην του ομάδα και τον Πέρισιτς να τελειώνει τη φάση στο δεύτερο δοκάρι με άψογο πλασέ για το γκολ Νο50 στα Νερατζούρι.

Το 1-0 δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο μισό, η Μίλαν είχε καταφέρει να απειλήσει πραγματικά όλη κι όλη μια φορά με τον «κεραυνό» του Τονάλι που εξουδετέρωσε ο Χαντάνοβιτς, αλλά έστω κι έτσι έμεινε «ζωντανή». Και ο Στέφανο Πιόλι κατάφερε να κοντρολάρει το παιχνίδι μετά την ανάπαυλα, ρίχνοντας τον Μπραΐμ Ντίαθ στο παιχνίδι. Η Ίντερ οπισθοχώρησε και έδωσε περισσότερη άνεση στη Μίλαν να κυκλοφορήσει τη μπάλα, έπαψε να κυνηγά με την ίδια δίψα το δεύτερο γκολ και τελικά το πλήρωσε από την κλάση του Ολιβιέ Ζιρού.

Ο Γάλλος ισοφάρισε σχεδόν από το πουθενά στο 75' τελειώνοντας με προβολή τη φάση που άρχισε ο ίδιος με κλέψιμο στη μεσαία γραμμή κι άναψε ξανά τη «σπίθα». Και πριν ολοκληρωθούν 80 λεπτά παιχνιδιού, έφερε τα πάνω κάτω με μια απολαυστική ενέργεια. Υποδέχθηκε τη μπάλα, ρόλαρε τον Ντε Φράι και εκτέλεσε με τη μία, με τον Χαντάνοβιτς να μην αντιδρά σταθερά και τη ζυγαριά να γέρνει οριστικά όπως αποδείχθηκε προς την πλευρά των Ροσονέρι. Το αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Ερναντέζ με απευθείας κόκκινη στο 90+5' δεν επηρέασε στο ελάχιστο την έκβαση του ματς κι έτσι, η Μίλαν πανηγύρισε δεύτερο σερί διπλό στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ίντερ μετά το 2005 και άνοιξε για τα καλά την κούρσα, πλησιάζοντας σε απόσταση... αναπνοής έστω και με ματς περισσότερο.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (82' Νταρμιάν), Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (82' Βεσίνο), Τσαλχάνογλου (73' Βιδάλ), Πέρισιτς (70' Ντιμάρκο), Τζέκο, Λαουτάρο (70' Σάντσες)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Καλουλού, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (80' Κρούνιτς), Τονάλι, Σαλεμάκερς (46' Μεσίας), Κεσί (58' Ντίαθ), Λεάο, Ζιρού

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα