Ρόμα - Γιουβέντους 3-4: «Κυρία» στη Ρώμη με ανατροπή - έπος σε επτά λεπτά!

Νίκος Κικίδης
Ρόμα - Γιουβέντους 3-4: «Κυρία» στη Ρώμη με ανατροπή - έπος σε επτά λεπτά!

bet365

Επτά γκολ, χαμένο πέναλτι, κόκκινη και η πιο επική ανατροπή. Η Γιουβέντους επέστρεψε μέσα σε επτά λεπτά από το 3-1 της Ρόμα και με τους Σέζνι - Ντε Λιχτ να ντύνονται άγγελος και δαίμονας, αντίστοιχα, αναδείχθηκε νικήτρια (3-4) σε ποδοσφαιρικό «παραμύθι»!

Η αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Πελεγκρίνι στις αρχές του δευτέρου μέρος φάνηκε σαν τελική υπογραφή. Η Ρόμα βρισκόταν μπροστά στο σκορ 3-1, είχε ρίξει στο καναβάτσο την ανήμπορη να αντιδράσει, Γιουβέντους, και η εικόνα μαρτυρούσε πως θα έκανε τελικά τη ρελάνς μετά την ήττα στο ντέρμπι στο Μιλάνο. Η συνέχεια όμως ήταν... εκθαμβωτική!

Με τον Μοράτα να περνάει στο παιχνίδι, η Γιουβέντους άλλαξε εν ριπή οφθαλμού ολόκληρη την εικόνα της και μέσα σε επτά λεπτά κατόρθωσε το... ακατόρθωτο. Τρία «χτυπήματα» και μερικές στιγμές αργότερα το καταδικαστικό 3-1 μετατρέπεται σε 3-4, με τον Σέζνι στη συνέχεια να φορά «φτερά αγγέλου» και να κρατά τη νίκη μετά το πέναλτι - αποβολή του Ντε Λιχτ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Μπιανκονέρι να πανηγυρίζουν λυτρωτικά στη Ρώμη και να παραμένουν σε τροχιά τετράδας, την ίδια ώρα που η Ρόμα δεν μπορούσε να πιστέψει τον ρόλο της σε αυτό το... ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Μάχιμοι Ρωμαίοι στο «Κολοσσαίο»

Ιδίως μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς πως οι Ρωμαίοι μπήκαν με φούρια και σκοπό να πνίξουν την αντίπαλό τους. Πράγμα που τελικά καρποφόρησε μόλις στο 11 όταν ο Έιμπραχαμ νίκησε άπαντες στον αέρα για να σημειώσει το 14ο γκολ του τη φετινή σεζόν, τα περισσότερα από κάθε άλλο Άγγλο στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα. Η χαρά των Τζιαλορόσι ωστόσο κράτησε για λίγο... Μόλις επτά λεπτά αργότερα ο Ντιμπάλα βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και με υπέροχο curler έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Πατρίσιο για να επαναφέρει την ισορροπία.

Και ο πρόλογος του δευτέρου μέρους ήταν (σχεδόν) πανομοιότυπος με εκείνον του πρώτου! Με το... καλησπέρα της επανάληψης ο Μχταριάν έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ντε Σίλιο πήρε πορεία προς τα δίχτυα (48΄). Και σαν μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα ο Πελεγκρίνι εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που χάρισε σε ευνοϊκό σημείο ο Ντε Λιχτ και με αψεγάδιαστη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας για το 3-1!

Η πιο επική ανατροπή

Το «Ολίμπικο» βρισκόταν στο πόδι, η Γιουβέντους έδειχνε μπλοκαρισμένη και το νερό φάνηκε προς στιγμήν να μπαίνει στο αυλάκι... Η είσοδος του Μοράτα (63΄) όμως άλλαξε άρδην την εικόνα των φιλοξενούμενων, με τον Ισπανό να σερβίρει στο 70΄το γκολ της... επιστροφής και τον Λοκατέλι να εκτελεί τον Πατρίσιο με κεφαλιά για το 3-2. Εν αγνοία των περισσοτέρων, ο διακόπτης πλέον είχε γυρίσει! Μόλις δυο λεπτά αργότερα το Μπιανκονέρο κύμα «έσκασε» ξανά και με το VAR να δίνει την έγκρισή του, ο Κουλουσέφσκι έγραψε το 3-3 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.

Ο επίλογος ωστόσο ακόμα δεν είχε γραφτεί. Το ονειρικό επτάλεπτο της Γηραιάς Κυρίας άλλωστε έμελλε να ολοκληρωθεί με το δεύτερο μόλις γκολ στην καριέρα του Ντε Σίλιο στη Serie A (77΄), ο οποίος σαν σε... θαύμα θυμήθηκε την τέχνη του γκολ έπειτα από 1505 ημέρες. Ο ποδοσφαιρικός ύμνος πάντως που σάλπισε στη Ρώμη θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μια ανατροπή.

Δια... χειρός Ντε Λιχτ άλλωστε ο Πελεγκρίνι έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και είχε την ευκαιρία να επαναφέρει την ισορροπία (83΄), την ίδια ώρα που ο Ολλανδός έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δυο κίτρινες κάρτες. Ο Σέζνι όμως αποδείχθηκε σωτήρας, απέκρουσε την εκτέλεση και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε μια μεγαλειώδη νίκη, που βρήκε την Γιουβέντους στο -3 από την τετράδα και τον Μουρίνιο να δέχεται για δεύτερη φορά εντός έδρας «τεσσάρα» στην πολυετή του καριέρα.

Ρόμα: Ρούι Πατρίσιο, Ιμπάνιεθ, Κριστάντε, Σμόλινγκ, Μέιτλαντ - Νάιλς, Πελεγκρίνι (88΄Μαγιοράλ), Βερετού (78΄Πέρεθ), Μχιταριάν, Βίνια, Αφένια - Γκιάν (71΄Σομουρόντοβ), Έιμπραχαμ

Γιουβέντους: Σέζνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Ντε Σίλιο, Μπεντανκούρ (64΄Αρτούρ), ΜακΚένι, Λοκατέλι, Κιέζα (32΄Κουλουσέφσκι), Ντιμπάλα (82΄Κιελίνι), Κεν (64΄Μοράτα)

Διπλό στη Γένοβα και ανάσα για Σπέτσια

Με τον Δημήτρη Νικολάου στο βασικό σχήμα η Σπέτσια απέδρασε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Τζένοα (0-1) και βρέθηκε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Το μοναδικό γκολ τη αναμέτρησης σημείωσε ο Μπαστόνι στο 14΄, ο ο οποίος υπέγραψε τη νίκη των φιλοξενούμενων και παράλληλα την επιστροφή στις... ήττες για την ομάδα της Γένοβας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα