Μίλαν - Ρόμα 3-1: Με το δεξί στο 2022 και στο -1 από την κορυφή (vid)

Νίκος Κικίδης
Μίλαν - Ρόμα 3-1: Με το δεξί στο 2022 και στο -1 από την κορυφή (vid)

bet365

Ονειρικό ποδαρικό στο 2022 για τη Μίλαν, η οποία επικράτησε 3-1 της Ρόμα και πλησίασε στο -1 από την κορυφή. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Τζιαλορόσι, έχασε πέναλτι ο Ιμπραΐμοβιτς στο 90'!

Αυτή η Μίλαν «φωνάζει» πως έχει σκοπό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους! Και το ντέρμπι με τη Ρόμα ήρθε για να αποδείξει πως το σύνολο του Στέφανο Πιόλι είναι διατεθειμένο να στραγγίσει μέχρι και την τελευταία ρανίδα αίματος προκειμένου να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Σε ένα ματς που στιγματίστηκε από νεύρα, ένταση αλλά και θέαμα με ποιοτικό ποδόσφαιρο, οι Ροσονέρι επικράτησαν για τρίτη σερί φορά απέναντι στους Τζιαλορόσι των δυο αποβολών έπειτα από 26 χρόνια (3-1) και βρέθηκαν στο -1 από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Ίντερ (με ματς παραπάνω).

Η εικόνα του παιχνιδιού πάντως φάνηκε από την αρχή. Η Μίλαν μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 7΄ο Έιμπραχαμ βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Ζιρού να ανοίξει το σκορ από το σημείο του πέναλτι (8΄). Και πριν καλά - καλά προλάβουν να συνέλθουν, οι Τζιαλορόσι βρέθηκαν να μαζεύουν και πάλι τη μπάλα από τα δίχτυα τους.

Έπειτα από τραγικό λάθος του Ιμπάνιεθ που γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα προς τον Ρούι Πατρίσιο, ο Ζιρού έκλεψε ψηλά, σούταρε στη ρίζα του δοκαριού και στην επαναφορά ο Μεσίας ζευγάρωσε τα Ροσονέρι τέρματα (17΄)! Η Ρόμα προσπάθησε να αντιδράσει και να βγει από το καβούκι της, απείλησε με το σουτ του Τζανιόλο στο 39΄και τελικά ένα λεπτό αργότερα πέτυχε το μοναδικό της τέρμα. Ο Βερετού επιχείρησε μια οβίδα από μακριά και ο Έιμπραχαμ μπήκε στην πορεία της μπάλας για να της αλλάξει κατεύθυνση, στέλνοντάς την στα αντίπαλα δίχτυα. Η επιστροφή της Ρόμα σήμανε για μερικά λεπτά... πόλεμο, αφού το ματς διακόπηκε δυο φορές λόγω έντασης και «κοκορομαχιών» μεταξύ των παικτών, δίχως πάντως η κατάσταση να ξεφύγει δραστικά.

Το δοκάρι του Μπραΐμ Ντίαθ στο 51΄φάνηκε να αποτελεί έναυσμα για... Ροσονέρο μονόλογο, όμως η Ρόμα επανήλθε γρήγορα αλλά είδε τον Μενιάν να της στερεί την ισοφάριση σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις (59΄,62΄). Όσο περνούσαν μάλιστα τα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να χάνουν την υπομονή τους και τελικά το πλήρωσαν όταν Κάρσντορπ αποβλήθηκε στο 74΄και άφησε την ομάδα του να παλεύει με δέκα παίκτες. Πλεονέκτημα που έδωσε την ευκαιρία στη Μίλαν να κλειδώσει τη νίκη και τρίτη σερί στα μεταξύ τους ντέρμπι για πρώτη φορά από το μακρινό 1996.

Αφού ο Πατρίσιο είδε τη φαουλάρα του Φλορέντσι να εξοστρακίζεται στο δοκάρι (75΄), οκτώ λεπτά αργότερα δεν ήταν τόσο τυχερός με τον Λεάο να ξεχύνεται στην κόντρα και να εκτελεί τον Πορτογάλο για το 3-1. Ο επίλογος γράφτηκε στο 90' με τον Μαντσίνι να γκρεμίζει τον Λεαό εντός περιοχής, να αποβάλλεται και να πετάει με στόμφο το περιβραχιόνιο προς τον ρέφερι, όμως ο Πατρίσιο νίκησε τον Ιμπραΐμοβιτς από το έντεκα μέτρα και του στέρησε την ευκαιρία να υπογράψει με «τεσσάρα» τον Ροσονέρο θρίαμβο.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Φλορέντσι (78΄Κόντι), Γκάμπια, Καλουλού, Ερναντέζ, Κρούνιτς (64΄Μπακαγιόκο), Τονάλι, Μεσίας, Μπραΐμ Ντίαθ (88΄Μαλντίνι), Σαλεμάκερς (64΄Λεάο), Ζιρού (78΄Ιμπραΐμοβιτς)

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρούι Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ, Βερετού (70΄Αφένα - Γκιάν), Κάρσντορπ, Βίνια (70΄Κριστάντε), Πελεγκρίνι (70΄Ελ Σαράουι),Μκιταριάν, Τζανιόλο (85΄Πέρεθ), Έιμπραχαμ (76΄Σομουρόντοβ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα