Φαρσοκωμωδία στη Serie A: Η Ίντερ πήγε μόνη στο γήπεδο για να μην τιμωρηθεί, ενώ η Μπολόνια βρισκόταν σε καραντίνα!

Νίκος Κικίδης
Φαρσοκωμωδία στη Serie A: Η Ίντερ πήγε μόνη στο γήπεδο για να μην τιμωρηθεί, ενώ η Μπολόνια βρισκόταν σε καραντίνα!

bet365

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ματαίωση του Μπολόνια - Ίντερ λόγω καραντίνας που επιβλήθηκε στους γηπεδούχους από τις υγειονομικές αρχές, την ώρα που οι Νερατζούρι βρέθηκαν μόνοι τους στο γήπεδο για να μην τιμωρηθούν από τη Serie A!

Η μετάλλαξη «Όμικρον» συνεχίζει να σαρώνει την Ιταλία και φυσικά από τον αντίκτυπο δεν κατάφερε να ξεφύγει και η Serie A.

Παρόλα αυτά η κατάσταση με την διαχείριση της πανδημίας στα ιταλικά γήπεδα φαίνεται πως έχει περιπλεχτεί σε εξωφρενικό βαθμό και καλύτερη απόδειξη για αυτό αποτελούν τα σκηνικά που διαδραματίστηκαν για τη σημερινή (Πέμπτη, 6/1) αναμέτρηση Μπολόνια - Ίντερ.

Ένα ματς που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το μεσημέρι, αλλά τελικά ματαιώθηκε λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων Covid-19 που ανιχνεύθηκαν εντός της Μπολόνια. Ο τρόπος όμως που τελικά επήλθε αναβολή είναι πραγματικά εκείνος που συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον!

Διότι η ακύρωση του αγώνα δεν ήταν λόγω κάποιας απόφασης της Serie A, αλλά εξαιτίας της καραντίνας διάρκειας δέκα ημερών που επέβαλαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας στους παίκτες της Μπολόνια. Κι αν ακόμη τα πράγματα φαίνονται εν μέρει φυσιολογικά, η συνέχεια είναι που γεννά τις πραγματικές απορίες.

Εφόσον η διοργανώτρια αρχή δεν ήταν υπεύθυνη για την αναβολή του αγώνα, οι δυο ομάδες όφειλαν να εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο για την αναμέτρηση μαζί με την διαιτητική ομάδα. Προφανώς η μόνη που μπορούσε να παραστεί ήταν η Ίντερ που έκανε προθέρμανση και μίνι - «διπλό» για περίπου 45 λεπτά και μοιραία αποχώρησε όταν η αποστολή των αντιπάλων δεν εμφανίστηκε ποτέ λόγω της απομόνωσης που της είχε επιβληθεί από την ASL (Υγειονομική Αρχή της Ιταλίας)!

Από εκεί και πέρα, οι κανονισμοί της Serie A ορίζουν πως όποια ομάδα δεν καταφέρει να δώσει το παρών σε ματς τότε θα της αφαιρεθεί ένας πόντος, ενώ τη νίκη θα πάρει στα χαρτιά ο αντίπαλος. Κανονισμός ωστόσο που δεν φαίνεται να έχει και ιδιαίτερη ισχύ, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και από το ανάλογο περιστατικό που συνέβη στο Γιουβέντους - Νάπολι, όταν ο αγώνας αναβλήθηκε για τον ίδιο λόγο και τελικά αποφασίστηκε δικαστικώς να μετατεθεί σε διαφορετική ημερομηνία.

Για τον CEO των Νερατζούρι πάντως, Μπέπε Μαρότα, τέτοιου είδους καταστάσεις είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν στα ιταλικά γήπεδα: «Η κατάσταση είναι χαοτική. Παιχνίδια έχουν αναβληθεί από τις υγειονομικές αρχές που δρουν ανεξάρτητα. Η Μπολόνια ήταν έτοιμη να παίξει και μετά παρενέβη την ASL που πήρε την απόφαση να προστατέψει την υγεία όλων, αλλά λείπει η σαφήνεια. Θα περιόριζα την εξουσία του ASL γιατί αλλιώς θα βιώσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Είναι κάτι που ο Υπουργός Υγείας πρέπει να αντιμετωπίσει μαζί με τους θεσμούς. Ελπίζω το εμβόλιο να γίνει υποχρεωτικό προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον» ήταν τα λόγια του.

 

SERIE A Τελευταία Νέα