Υπό έρευνα Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα για τις μεταγραφές Κιέζα και Πιάνιτς

Κώστας Τόπας
Υπό έρευνα Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα για τις μεταγραφές Κιέζα και Πιάνιτς

bet365

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, οι μάνατζερ Φάλι Ραμαντάνι και Πιέτρο Κιόντι βρίσκονται υπό έρευνα για φερόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος σε διάφορες μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Φεντερίκο Κιέζα στη Γιουβέντους και του Μίραλεμ Πιάνιτς στην Μπαρτσελόνα.

Την Δευτέρα (13/12) οι άνθρωποι της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, χτύπησαν την πόρτα εννέα συλλόγων της Serie A (Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Βερόνα, Φιορεντίνα, Νάπολι, Τορίνο, Κάλιαρι και Ρόμα) και δύο της Serie B (Φροζινόνε και ΣΠΑΛ) για την απόκτηση email και εγγράφων σχετικά με συναλλαγές μεταξύ αυτών και μάνατζερ.

Βέβαια, οι παραπάνω σύλλογοι δεν βρίσκονται πλέον υπό έρευνα, αλλά σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», θα μπορούσε να υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτής της έρευνας και αυτής που ονομάζεται «Prisma», η οποία εμπλέκει τη Γιουβέντους για ψευδή λογιστικά στοιχεία.

Οι Αρχές εξετάζουν ύποπτες συναλλαγές μεταξύ συλλόγων και μάνατζερ για φερόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος σε διάφορες μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Φεντερίκο Κιέζα στη Γιουβέντους και του Μίραλεμ Πιάνιτς στην Μπαρτσελόνα, oι οποίες πραγματοποιήθηκαν και οι δύο το 2020.

Οι δύο σύλλογοι φέρεται να έβαλαν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Μιλάνου που ανήκουν στον Ραμαντάνι. Στο σημείο εκείνο, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλες εταιρείες στην ιδιοκτησία του μάνατζερ που έχει τη φορολογική του κατοικία στην Ιρλανδία. Ο εισαγγελέας του Μιλάνου θεωρεί ότι αυτές οι επιχειρήσεις οδήγησαν σε φοροδιαφυγή τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων ευρώ τονίζοντας πως επρόκειτο για μια σταθερή και κρυφή οργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα