Γιουβέντους - Τζένοα 2-0: Κουαδράδο, Ντιμπάλα και «αναρρίχηση» στην πεντάδα (vid)

Γιουβέντους - Τζένοα 2-0: Κουαδράδο, Ντιμπάλα και «αναρρίχηση» στην πεντάδα (vid)

bet365

Η Τζένοα είχε τον συγκινητικό Σιρίγκου κάτω από τα δοκάρια, η Γιουβέντους, όμως, είχε κέφια και τους Κουαδράδο - Ντιμπάλα «ενορχηστρωτές» για τη δεύτερη σερί νίκη μέσα σε μία εβδομάδα (2-0) που την έστειλε ξανά στην 5η θέση.

Μετά από κάθε «καταστροφικό» σερί, ακολουθεί το ντεμαράζ της ελπίδας για τη φετινή Γιουβέντους. Όπως συνέβη μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές χωρίς νίκη (απάντησε με αήττητο εννέα αγώνων), αλλά και μετά τις ήττες από Βερόνα-Σασουόλο (νίκησε Φιορεντίνα-Λάτσιο), οι Μπιανκονέρι έκαναν το 2/2 την τελευταία εβδομάδα, επικράτησαν κατά κράτος με 2-0 και σχεδόν 30 τελικές της εντελώς ακίνδυνης Τζένοα και μ' αυτόν τον τρόπο αναρριχήθηκε στην 5η θέση, πιάνοντας τη Φιορεντίνα.

Το σύνθημα του «καταιγισμού» το έδωσε ο ίσως πιο συνεπής παίκτης της τα τελευταία χρόνια, ο Χουάν Κουαδράδο. Και ήταν «εκκωφαντικό», αφού ο Κολομβιανός κατάφερε να νικήσει τον Σαλβατόρε Σιρίγκου και την άμυνα των Ροσομπλού με φανταστική απευθείας εκτέλεση κόρνερ μόλις στο 9'. Μία ημέρα μετά το αντίστοιχο «olimpico» του Χακάν Τσαλχάνογλου.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ιταλός πορτιέρε της Τζένοα αποφάσισε να ξεπληρώσει το γκολ που δέχθηκε από κόρνερ με... κατεβασμένα ρολά. Ο 34χρονος ήταν απολαυστικός, τελείωσε το ματς με 10 αποκρούσεις, μαζεμένες σε μερικά «εφιαλτικά» δίλεπτα για την ομάδα του και κρατούσε ανοιχτό το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, κυριολεκτικά μόνος του. Ωστόσο, ο Πάουλο Ντιμπάλα τερμάτισε την αντοχή του στο 82', βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερο σερί ματς μετά το υπέροχο τελείωμα κόντρα στη Σαλερνιτάνα και σφραγίζοντας ένα 100% δίκαιο τρίποντο για τη Γηραιά Κυρία, το 150ο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο Τορίνο και 250ο της καριέρας του στη Serie A. Μόνο ο Κάρλο Αντσελότι μετράει περισσότερες τα τελευταία 27 χρόνια στο Calcio (275).

Η τετράδα, πάντως, απέχει ακόμη επτά βαθμούς και η κορυφή έντεκα, δείγμα του ότι δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός στις τάξεις των Μπιανκονέρι.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Πελεγκρίνι (46' Σάντρο), Μπεντανκούρ, Λοκατέλι, Κουλουσέφσκι, Ντιμπάλα (89' Κάιο Ζόρζε), Μπερναρντέσκι (83' Ραμπιό), Μοράτα (73' Κεν)

 

SERIE A Τελευταία Νέα