Μπολόνια – Φιορεντίνα 2-3: Νέο διπλό με σπουδαίο Βλάχοβιτς για τους «βιόλα» (vid)

Κώστας Τόπας
Μπολόνια – Φιορεντίνα 2-3: Νέο διπλό με σπουδαίο Βλάχοβιτς για τους «βιόλα» (vid)

bet365

Η Φιορεντίνα κατέκτησε σπουδαίο τρίποντο εκτός έδρας επί της Μπολόνια με 3-2, με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς να βρίσκει γι’ ακόμη μία αγωνιστική δίχτυα και να καταγράφει νέο ρεκόρ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «βιόλα» καθώς στο 33’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Επειτα από σέντρα, ο Γιούσεφ Μαλέχ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με ωραία κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς τρία λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, έφεραν το ματς στα ίσα. Μετά από ωραία συνεργασία Σβάνμπεργκ και Μπάροου, ο τελευταίος πάτησε περιοχή και με ένα δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φιορεντίνα μπήκε αποφασισμένη να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά σε ρόλο οδηγού. Τελικά, πέτυχε τον στόχο της στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε, ο Κριστιάνο Μπιράγκι με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Σκορπούσκι και πέτυχε το 2-1.

Το κερασάκι στην τούρτα δεν θα μπορούσε να μην το βάλει ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος έφτασε τα 15 γκολ σε 17 παιχνίδια τη φετινή σεζόν και παράλληλα έγινε ο τέταρτος παίκτης της ιστορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου που σκοράρει τουλάχιστον 30 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος της Serie A πριν κλείσει τα 22 του! Πλέον μετράει 41 τέρματα σε 38 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα των «βιόλα» μέσα στο 2021.

To μόνο που κατάφεραν να πετύχουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 83’ με τον Χίκεϊ.

Το 2-3 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα κι έτσι η Φιορεντίνα «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 27 βαθμούς κι αφήνοντας στο +2 και στο +3 την Ρόμα και την Γιουβέντους, αντίστοιχα. Από την άλλη, η Μπολόνια παρέμεινε στην 8η θέση της κατάταξης με 24 βαθμούς, έπειτα από τέλος 16 αγωνιστικών στη Serie A.

Μπολόνια: Σκορούπσκι, Σουμαόρο, Μεδέλ (72′ Μπονιφάτσι), Τεατέ, Ντε Σιλβέστρι (62′ Σκοβ Ολσεν), Ντομίνγκες (78′ Βινιάτο), Σβάνμπεργκ, Ντάικς (62′ Ορσολίνι), Σοριάνο, Σανσόνε (62′ Χίκεϊ).

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες, Μπιράγκι (84′ Τέρζιτς), Μποναβεντούρα, Τορέιρα (85′ Σαπονάρα), Μαλέ (79′ Ντάνκαν), Σοτίλ (85′ Αμραμπατ), Γκονζάλες (78′ Καγιεχόν), Βλάχοβιτς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα