Μίλαν - Σαλερνιτάνα 2-0: Άνετη κι ωραία στην κορυφή (vid)

Νίκος Κικίδης
Μίλαν - Σαλερνιτάνα 2-0: Άνετη κι ωραία στην κορυφή (vid)

bet365

Ένα δυναμικό ξεκίνημα αρκούσε στη Μίλαν να βγάλει την υποχρέωση απέναντι στην Σαλερνιτάνα (2-0) και να επιστρέψει, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της Serie A.

Έπειτα από ένα καταστροφικό σερί που έδωσε την ευκαιρία στη Νάπολι να ξεφύγει οριακά στη βαθμολογία, η Μίλαν επιστρέφει σταδιακά στον παλιό καλό της αυτό. Αρχής γενομένης από το διπλό στη Τζένοα, οι Ροσονέρι ζευγάρωσαν μερικές μέρες αργότερα τις νίκες τους στο πρωτάθλημα, αφού χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο εικοσάλεπτο πήραν προβάδισμα 2-0 απέναντι στη Σαλερνιτάνα και έχτισαν από νωρίς τα θεμέλια για το τρίποντο που τους επανάφερε στην κορυφή.

Μόλις στο 5΄ο Φρανκ Κεσί με υπέροχο τελείωμα στη γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ άνοιξε το σκορ και έβαλε με το... καλησπέρα το σύνολο του Πιόλι σε θέση οδηγού. Πριν καλά καλά προλάβει μάλιστα να κάτσει η σκόνη, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει προβάδισμα με διαφορά δυο γκολ. Κι αυτό γιατί στο στο 18΄ο Σαλεμάκερς πέτυχε το 2-0 και άνοιξε λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα, όντας πλέον ο 14ος διαφορετικός σκόρερ των Ροσονέρι από την αρχή της σεζόν (μόνο η Τσέλσι έχει περισσότερους στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα με 16). Το 2-0 πρόσφερε ανάσες στη Μίλαν που είχε αποκτήσει σκορ ασφαλείας και είχε όλο τον χώρο και χρόνο να ρίξει τις μηχανές.

Στο 42΄ο Μπέλετς στέρησε από τον Κρούνιτς ένα πανέμορφο γκολ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κεσί να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Τίποτα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους Ροσονέρι να πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημά τους στην Ιταλία από τη σεζόν 2003/2004 και να μαζεύουν ακόμη ένα τρίποντο στο σακούλι που αφιέρωσαν στον μεγάλο άτυχο της φετινής χρονιάς, Σιμόν Κιάερ.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Φλορέντσι, Τομόρι, Ρομανιόλι, Ερναντέζ (62΄Μπάλο Τουρέ), Μπακαγιόκο (46΄Μπενασέρ), Κεσί (79΄Τονάλι), Σαλεμάκερς, Λεάο (46΄Μεσσίας), Μπραΐμ Ντίαθ, Πελέγκρι (15΄Κρούνιτς)

Σαλερνιτάνα (Στέφανο Κολαντουόνο): Μπέλετς, Βέσελι, Γκιομπέρ, Μπογκντάν, Κουλιμπαλί, Ντι Τάτσιο (46΄Καστάνιος), Τσιαβόνε, Ζορτέα (61΄Κεκρίδα), Ρανιέρι (79΄Γιαροζίνσκι), Ριμπερί (61΄Τζούριτς), Σίμι (61΄Μπονατσόλι)

 

SERIE A Τελευταία Νέα