Σασουόλο - Νάπολι 2-2: Κάζο όπως και η Μίλαν, αλλά κορυφή οι Παρτενοπέι (vid)

Σασουόλο - Νάπολι 2-2: Κάζο όπως και η Μίλαν, αλλά κορυφή οι Παρτενοπέι (vid)

bet365

Η Νάπολι ήταν μπροστά με 2-0, αλλά κατέρρευσε στο φινάλε και από ένα... επιθετικό φάουλ γλίτωσε την ήττα-σοκ στο 90+3' (2-2) απέναντι στη Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου (ασίστ), που έκοψε βαθμούς και στους Παρτενοπέι μετά τη Μίλαν. Άνετη τριάρα στη Γένοβα οι Ροσονέρι.

Ούτε η πρωτοπόρος Νάπολι γλίτωσε από τον φετινό «φονιά» των γιγάντων. Μετά το διπλό στο Τορίνο επί της Γιουβέντους και στο Μιλάνο επί της Μίλαν μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου στέρησε το τρίποντο κι από τους Παρτενοπέι (2-2) επιστρέφοντας από το 0-2 και άγγιξε την απόλυτη ανατροπή-«μαχαιριά» στο 90+3’, όταν το γκολ του Ντεφρέλ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Μπεράρντι. Έτσι, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι περιέσωσε τουλάχιστον τον βαθμό και γι’ αυτό παρέμεινε στην κορυφή, στο +1 από τη Μίλαν που απέδρασε με άνετο διπλό (0-3) από τη Γένοβα και την ομώνυμη ομάδα του πάλαι ποτέ θρύλου της, Αντρέι Σεβτσένκο.

Με φόρα από την τεσσάρα-όνειρο επί της Λάτσιο, οι Ναπολιτάνοι έδειχναν να «καθαρίζουν» την κατάσταση με προβάδισμα δύο τερμάτων στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Οι τρεις σκόρερ του θριάμβου επί των Λατσιάλι, συνεργάστηκαν για το 0-2 μέσα σε εννέα λεπτά: ο Ζιελίνσκι αυτή τη φορά ήταν ο δημιουργός, σερβίροντας το πρώτο γκολ στον Ρουίθ και το δεύτερο στον φορμαρισμένο Ντρις Μέρτενς. Ωστόσο, οι Νεροβέρντι είχαν σφυγμό και το manual από το πώς να «προσγειώσουν» μια από τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, μετά το προ ημερών διπλό στο «Σαν Σίρο». Το σύνθημα της αντεπίθεσης το έδωσε ο δικός μας, Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος 11 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς (61’), πιστώθηκε την ασίστ στον «κεραυνό» του Σκαμάκα, παρόμοιο με εκείνον απέναντι στους Ροσονέρι. Ένα λεπτό πριν τα 90’, ο Μπεράρντι σέρβιρε ιδανικά το 2-2 στο κεφάλι του Φεράρι, η άμυνα των Παρτενοπέι ήταν αδύναμη να διαχειριστεί το προβάδισμά τους, κατέρρευσαν ολοκληρωτικά και λίγο έλειψε να το πληρώσουν με τον πιο σκληρό τρόπο στο 90+3’. Το γκολ του Ντεφρέλ μπορεί να ακυρώθηκε, το στραπάτσο όμως παρέμεινε και η απόσταση πια από τους διώκτες της Νάπολι μειώθηκε επικίνδυνα (στο -2 η Ίντερ, στο -4 η Αταλάντα).

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί (80' Ζέσους), Ρούι, Ζιελίνσκι, Λομπότκα, Ρουίθ (66' Πολιτάνο), Λοσάνο (80' Ντέμε), Ινσίνιε (46’ Ελμάς), Μέρτενς (66' Πετάνια)

Τριάρα και στο -1 από κορυφή η Μίλαν!

Με την ποιότητα του Ιμπρα και την αποτελεσματικότητα του Μεσίας, η Μίλαν επικράτησε εύκολα 3-0 της Τζένοα εκτός έδρας, εκμεταλλεύθηκε τη γκέλα της Νάπολι και βρέθηκε στο -1 από την κορυφή της Serie A. Αντίθετα, οι Γενοβέζοι παράμειναν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ετσι, οι «Ροσονέρι» αντέδρασαν στην ήττα σοκ από τη Σασουόλο και συνεχίζουν τη μάχη τίτλου. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ιμπραΐμοβιτς με φαουλάρα άνοιξε το σκορ και τη σκυτάλη πήρε ο Ζούνιορ Μεσίας. Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Βραζιλιάνος επιθετικός πετύχε το πρώτο του γκολ στη Serie A, ενώ στο 61' ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το 3-0.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλούλου, Κίερ (4′ Γκάμπια, 46′ Φλορέντσι), Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι (77′ Σαλεμάκερς), Κεσί, Μεσίας, Ντίαθ (77′ Μπακαγιόκο), Κρούνιτς, Ιμπραΐμοβιτς (60′ Πελέγκρι).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα