Μίλαν - Σασουόλο 1-3: Ηχηρό «στραπάτσο» και το... μπαλάκι στη Νάπολι (vid)

Νίκος Κικίδης
Μίλαν - Σασουόλο 1-3: Ηχηρό «στραπάτσο» και το... μπαλάκι στη Νάπολι (vid)

bet365

Η Μίλαν επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε κακό φεγγάρι και κόντρα στη Σασουόλο, η οποία επικράτησε 3-1 μέσα στο «Σαν Σίρο» και έδωσε παράλληλα την ευκαιρία στη Νάπολι να ξεφύγει στο +3.

Τελικά ήταν να μην γίνει η αρχή... Μετά την πρώτη της ήττα στη φετινή Serie A από την Φιορεντίνα, η «μηχανή» της Μίλαν έμεινε από καύσιμα και απέναντι στην Σασουόλο που πήρε μεγαλειώδης νίκη με ανατροπή (1-3) και υποχρέωσε τους Ροσονέρι σε back-to-back αρνητικά αποτελέσματα. Ακόμα και η μεσοβδόμαδη νίκη - ανάσα στο Champions League απέναντι στην Ατλέτικο δεν στάθηκε αρκετή για το σύνολο του Πιόλι να ανασυγκροτηθεί και να αφήσει οριστικά πίσω του την ήττα στη Φλωρεντία, αφού για τρίτη σερί αγωνιστική έμεινε μακριά από το τρίποντο και έδωσε την ευκαιρία στη Νάπολι να σκαρφαλώσει μόνη της στην κορυφή.

Η αρχή της αναμέτρησης πάντως δεν πρόδιδε τέτοια εξέλιξη. Ύστερα από μόλις 21 λεπτά αγωνιστικής δράσης, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Ρομανιόλι ξέφυγε από τα αντίπαλα μαρκαρίσματα και εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Τεό Ερναντέζ για το 1-0. Το προβάδισμα ωστόσο έδειξε να έχει αρνητική επιρροή πάνω τους, αφού χαλάρωσαν υπερβολικά και τελικά η τιμωρία δεν άργησε να έρθει. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Σκαμάκα έπιασε «οβίδα» εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στο «παραθυράκι» του Μενιάν που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Προτού καλά καλά οι Ροσονέρι προλάβουν μάλιστα να αντιδράσουν, η Σασουόλο χτύπησε ξανά. Εννιά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφεραν τούμπα το ματς με αυτογκόλ του Κιάερ και ένα φαινομενικά άνετο απόγευμα για τους Ροσονέρι άρχιζε και με τη βούλα να... ζορίζει.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν προσπάθησε να αντιδράσει και να επιστρέψει δυναμικά στην αναμέτρηση, όμως ακόμη ένα αβίαστο λάθος ολοκλήρωσε τον εφιάλτη. Στο 66΄ο Κεσί έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Μπεράντι χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο και σημείωσε το 3-1, υπογράφοντας με τον καλύτερο τρόπο το 250ο του παιχνίδι στη Serie A. Η αποβολή του Ρομανιόλι 11 λεπτά αργότερα απλώς έβαλε την σφραγίδα σε μια καταστροφική μέρα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε κακό φεγγάρι και έχασαν περισσότερο έδαφος στην κούρσα για επιστροφή στο θρόνο του ιταλικού πρωταθλήματος.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Φλορέντζι (69΄Πελέγκρι), Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Μπακαγιόκο (46΄Κεσί), Μπενασέρ (61΄Τονάλι), Σαλεμάκερς (80΄Καλουλού), Μπραΐμ Ντίαθ (46΄Μεσίας), Λεάο, Ιμπραΐμοβιτς

Σασουόλο (Αλέσιο Ντιονίσι): Κονσίγκλι, Μουλντούρ, Αϊχάν, Φεράρι, Κυριακόπουλος, Φρατέσι (80΄Χαρουί), Λόπεθ, Ενρίκε (80΄Τογιάν), Ρασπαντόρι (90΄Κίρικες), Μπεράρντι (80΄Τραορέ), Σκαμάκα (59΄Ντεφρέλ)

«Απόδραση» για Μπολόνια με ήρωα Αρναούτοβιτς

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι η Μπολόνια κατάφερε να «αποδράσει» από την έδρα της Σπέτσια με 1-0. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε στο 83΄ ο Μάριο Αρναούτοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετέπειτα από χέρι του Μ'Μπάλα Ενζόλα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα