Μίλαν - Ίντερ 1-1: Πάτησαν κορυφή οι Ροσονέρι, έπαιξαν κι έ«χ»ασαν οι Νερατζούρι (vid)

Νίκος Κικίδης
Μίλαν - Ίντερ 1-1: Πάτησαν κορυφή οι Ροσονέρι, έπαιξαν κι έ«χ»ασαν οι Νερατζούρι (vid)

bet365

Η Ίντερ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις και έβαλε στα σχοινιά μια... αγνώριστη Μίλαν που άντεξε όμως στις πιέσεις για να πάρει τον βαθμό (1-1) και να πιάσει τη Νάπολι στην κορυφή της Serie A.

Η τέχνη του πολέμου, η στρατηγική της αλληλοεξουδετέρωσης. Κάθε Derby Della Madonnina έχει πάντα το δικό του γόητρο, όμως η αποψινή αναμέτρηση ξεχώριζε για τη βαθμολογική σημασία. Και η αλήθεια είναι πως η Μίλαν είχε μια δόση παραπάνω λαχτάρας στα... χαρτιά, καθώς με νίκη απέναντι στην Ίντερ πατούσε μόνη στην κορυφή της Serie A, καταθέτοντας το μεγαλύτερο διαπιστευτήριο της πρωταθληματικής φετινής πορείας. Εκείνοι όμως που έδειξαν έμπρακτα πως επιζητούσαν τους τρεις βαθμούς ήταν οι Νερατζούρι.

Με αγωνιστικό πλάνο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Μίλαν, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, απώλεσαν τεράστιες ευκαιρίες με κορωνίδα το χαμένο πέναλτι του Λαουτάρο (27΄) να ανακτήσουν τα ηνία και αφού συνειδητοποίησαν πως οι Ροσονέρι άντεχαν, τελικά αρκέστηκαν στην ισοπαλία (1-1). Μια ισοπαλία που έστειλε ακόμα κι έτσι το σύνολο του Πιόλι στην κορυφή, στο καλύτερο ξεκίνημα του συλλόγου στην εποχή των τριών βαθμών και την Ίντερ λίγο πιο πίσω στο κυνήγι των πρωτοπόρων.

Κυρίαρχη Ίντερ, στη γωνία του... ρινγκ η Μίλαν

Τα πρώτα λεπτά πάντως δεν... μύριζαν γκολ. Η Μίλαν κυκλοφορούσε τη μπάλα, την ίδια ώρα που η Ίντερ αμυνόταν στο δικό της μισό, με το μοναδικό κοινό των δυο ομάδων να είναι η έλλειψη... τσαγανού. Αυτό άλλαξε όμως στο 10΄όταν ο Κεσί σε μια αψυχολόγητη ενέργεια κράτησε υπερβολικά την μπάλα, με τον Τσαλχάνογλου να του την κλέβει μέσα στην περιοχή και εν συνεχεία να «γκρεμίζεται» από τον Ιβοριανό χαφ. Ο Τούρκος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε για να βάλει σε θέση οδηγού την ακίνδυνη μέχρι τότε η Ίντερ που πλέον είχε το μομέντουμ με το μέρος της. Η Ροσονέρο απάντηση όμως δεν άργησε, αφού επτά λεπτά αργότερα ο Ντε Φράι έβαλε λάθος το κεφάλι του σε σέντρα του Τονάλι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Νερατζούρι για το 1-1.

Η τάξη είχε αποκατασταθεί, το ίδιο και η απόλυτη ισορροπία με τη Μίλαν όμως να εξακολουθεί να κάνει παιδικά λάθη στη μεσαία γραμμή που έδιναν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φεύγουν με άμεσο τρανζίσιον στην κόντρα. Από μια τέτοια στιγμή μάλιστα προήλθε και το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε το σύνολο του Ιντζάκι, όταν ο Τουρέ «κλάδεψε» εντός περιοχής τον Νταρμιάν (26΄). Αυτή τη φορά όμως ο Ταταρουσάνου είχε το... αντίδοτο, καθώς απέκρουσε την εκτέλεση του Λαουτάρο και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Δέκα λεπτά αργότερα ένα σουτ του Λεάο απομακρύνθηκε από τον Χαντάνοβιτς, ενώ στο 44΄η Ίντερ έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ όταν ο Μπαρέλα είδε τον Τουρέ να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Το ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με τον Λαουτάρο να σουτάρει άστοχα μέσα από την μεγάλη περιοχή δευτερόλεπτα αργότερα και τον Πιόλι να κατευθύνεται σαφώς προβληματισμένος προς τα αποδυτήρια.

Απότομη πτώση και Ροσονέρο κορύφωση

Η Ίντερ όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τα στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου. Με εξαίρεση ένα παράλληλο σουτ του Τσαλχάνογλου στο 56΄οι Νερατζούρι δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες για να ανακτήσουν τα ηνία του ματς και με την πάροδο του χρόνου έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία. Αντίθετα η Μίλαν βρισκόταν σε πλήρη αντιδιαστολή, αφού έπαιρνε θάρρος από την καθίζηση και τον προβλέψιμο τρόπο παιχνιδιού της αντιπάλου, περιμένοντας την δική της στιγμή. Εκείνη θα μπορούσε να είχε έρθει αρχικά από φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς (78΄), ο οποίος όμως είδε τον Χαντάνοβιτς να προβαίνει σε εξαιρετική επέμβαση και να κρατάει ζωντανό το σύνολο του Ιντζάκι.

Στα τελευταία λεπτά οι Ροσονέρι βγήκαν ολοκληρωτικά στην επίθεση και αναζήτησαν το νικηφόρο γκολ που θα τους έστελνε μόνους πρώτους στην κορυφή και η αλήθεια είναι πως παραλίγο να το καταφέρουν. Στο 89΄η οβίδα του Σαλεμάκερς σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Κεσί στην επαναφορά να στέλνει τη μπάλα μισό μέτρω έξω από την εστία του Χαντάνοβιτς σε τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία. Κάπως έτσι η Ίντερ δεν πλήρωσε εξ ολοκλήρου την απόφασή της να συμβιβαστεί, παρά την ανωτερότητά της, όμως εκείνοι που...χαμογέλασαν διάπλατα ήταν οι γηπεδούχοι που πήραν τον πολύτιμο βαθμό και έπιασαν τη Νάπολι στην κορυφή.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Τουρέ (46΄Καλουλού), Τονάλι (71΄Μπενασέρ), Κεσί, Κρούνιτς, Μπραΐμ Ντίαζ (59΄Σαλεμάκερς), Λεάο (59΄Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι (85΄Ντιμάρκο), Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Νταρμιάν (75΄Ντάμφρις), Πέρισιτς, Μπαρέλα (68΄Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Λαουτάρο (85΄Σάντσες), Τζέκο (75΄Κορέα)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα