Νάπολι - Βερόνα 1-1: Το πρώτο «στοπ» στο «Μαραντόνα» (vids)

Νάπολι - Βερόνα 1-1: Το πρώτο «στοπ» στο «Μαραντόνα» (vids)

bet365

Το απόλυτο στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» έλαβε τέλος για τη Νάπολι, η οποία έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Βερόνα του Ίγκορ Τούντορ και του ασταμάτητου Τζιοβάνι Σιμεόνε και έχασε για δεύτερη φορά βαθμούς στη φετινή Serie A. Τριάρα η Λάτσιο, νίκες για Ουντινέζε-Μπολόνια.

Φόρεσε τις ξεχωριστές φανέλες με τη μορφή του, έπαιξε για να ξεφύγει με +3 πριν από το ντέρμπι του Μιλάνο, αλλά τελικά η Νάπολι γνώρισε την πρώτη της φετινή απώλεια στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Βερόνα του Ίγκορ Τούντορ, η οποία προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί της Γιουβέντους και τελικά κατόρθωσε να πάρει βαθμό και στην έδρα της πρωτοπόρου.

Με (υπέρ)«όπλο» τον ασταμάτητο Τζιοβάνι Σιμεόνε των έξι γκολ σε μία εβδομάδα, οι «Έλληνες» άνοιξαν το σκορ στο 13’, χάρη στο 9ο γκολ του στη φετινή Serie A (πίσω μόνο από τον Ιμόμπιλε)! Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση, με τον Ντι Λορέντσο να ισοφαρίζει δύο λεπτά αργότερα και να σαλπίζει την αντεπίθεση για την ανατροπή.

Στις δύο φάσεις που την «άγγιξε», όμως, μία στο φινάλε κάθε ημιχρόνου, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Οσιμέν αστόχησε στο 42’, ο Μέρτενς έπραξε αναλόγως με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90+1’, η Βερόνα έβγαλε το ματς με εννέα παίκτες λόγω αποβολών των Μπέσα (88’) και Κάλινιτς (90+3’) και το τελικό σκορ ήταν το 1-1, σηματοδοτώντας την πρώτη απώλεια βαθμών για τους Παρτενοπέι στη Νάπολη και τη δεύτερη συνολικά, με τη λέξη «ήττα» πάντως να παραμένει άγνωστη μετά από 12 αγωνιστικές.

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Ρούι, Ανγκισά (86’ Μέρτενς), Ρουίθ, Πολιτάνο (62’ Λοσάνο), Ζιελίνσκι (62’ Ελμάς), Ινσίνιε (86’ Ουνάς), Οσιμέν

Τριάρα και στο -1 από την τετράδα η Λάτσιο

Σε τροχιά τετράδας και Champions League συνεχίζει η Λάτσιο, η οποία είχε εύκολο βράδυ απέναντι στη Σαλερνιτάνα. Με γκολ του πρώτου, πια, σκόρερ της ιστορίας της (161) και της φετινής Serie A (10), Τσίρο Ιμόμπιλε (στο 36’), αλλά και των Πέδρο (36’), Λουίς Αλμπέρτο (69’), οι Λατσιάλι επικράτησαν 3-0 των νεοφώτιστων και έπιασαν τους 21 βαθμούς, πανηγυρίζοντας την τέταρτη διαδοχική νίκη τους στο «Ολίμπικο». Έτσι, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι πλησίασε εκ νέου στο -1 την 4ηΑταλάντα.

«Ανάσα» η Ουντινέζε, ανεβαίνει η Μπολόνια

Φεστιβάλ από... γκολ διοργανώθηκε στο Ούντινε στην αναμέτρηση Ουντινέζε - Σασουόλο, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 3-2 και να παίρνουν βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το σκορ για το σύνολο του Ντιονίσι άνοιξε ο Ντεουλοφέου στο 8΄με τους φιλοξενούμενους όμως να φτάνουν στην ανατροπή μέσα σε 13 λεπτά. Αρχικά ο Μπεράρντι ισοφάρισε στο 15΄και λίγο αργότερα ο Φρατέζι έφερε τούμπα το ματς με όμορφο τελείωμα (28΄). Η μοίρα όμως έπαιξε άσχημα παιχνίδια στον δεύτερο, αφού στο 39΄ έστειλε αυτή τη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας, φέρνοντας εκ νέου την απόλυτη ισορροπία. Τελικά το γκολ του Μπέτο στις αρχές του δευτέρου μέρους (50΄) έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την Ουντινέζε, η οποία παρ΄ότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 89΄κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους. Την ίδια ώρα η Μπολόνια έπαιρνε σπουδαία διπλό στην έδρα της Σαμπντόρια (2-1) και αναρριχήθηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας. Το σκορ άνοιξε στο 47΄ο Σβάνμπεργκ για τους φιλοξενούμενους, προτού ο Θόρσμπι ισοφαρίσει μισή ώρα αργότερα (77΄). Η χαρά της Σαμπντόρια ωστόσο κράτησε για κάτι λιγότερο από ένα λεπτό, αφού ο Αρναούτοβιτς σκόραρε δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα