Νάπολι: Ακόμα μια πρωτοπόρος δίχως την καλύτερη επίθεση (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Νάπολι: Ακόμα μια πρωτοπόρος δίχως την καλύτερη επίθεση (vids)

bet365

Μετά και το άνετο 3-0 επί της Μπολόνια το βράδυ της Πέμπτης, η Νάπολι επέστρεψε στην κορυφή της Serie A και τώρα στα τρία από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, οι πρωτοπόροι δεν είναι εκείνοι που έχουν και την καλύτερη επίδοση στην επίθεση.

Οι «παρτενοπέι» κάνουν σεζόν πρωταθλητισμού στο γήπεδο που πλέον έχει την αύρα και το όνομα του τεράστιου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Οι Ναπολιτάνοι θέλουν να καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τέλους, με την Μίλαν αυτή τη στιγμή να παραμονεύει, αλλά να είναι 2η στην ισοβαθμία μεταξύ τους.

Το θέμα είναι πως πλέον στα τρία από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, τα πολλά γκολ, δεν σημαίνουν και κατάληψη της πρώτης θέσης.

Η Νάπολι έχει σκοράρει 22 φορές, με τους «ροσονέρι» να είναι στα 23 και την Ίντερ στα 26. Παρ' όλα αυτά, το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρίσκεται στο ρετιρέ κι ας έχει την ίδια επίθεση ακόμα κα με την 10η Βερόνα.

Στην Premier League η Τσέλσι μπορεί να καταφέρνει με την εκπληκτική άμυνά της (μόλις 3 τέρματα παθητικό) να ξεχωρίζει και να σέρνει τον χορό στο κορυφαίο πρωτάθλημα, όμως, τα 23 τέρματα στην επίθεση έχουν ξεπεραστεί από τα 27 της Λίβερπουλ του Κλοπ.

Στην Ισπανία και την LaLiga, η Σοσιεδάδ πήρε τη νίκη επί της Θέλτα με το τελικό 2-0, αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όμως, έχει πετύχει μόλις 16 γκολ! Η δεύτερη, Ρεάλ, έχει 24 τέρματα, η τρίτη Σεβίλλη έχει 17, η 4η Μπέτις έχει 19 γκολ και η 5η Βαγιεκάνο – που έδιωξε τον Κούμαν με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα – είναι στα 18.

Στα ίδια γκολ με την πρωτοπόρο είναι και η 11η της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή, Βαλένθια.

Στην Bundesliga και την Ligue1 αποδίδεται... δικαιοσύνη, αν υποθέσουμε πως στο ποδόσφαιρο αυτός που σκοράρει περισσότερο παίρνει τις νίκες και συνεπώς με τις περισσότερες νίκες παίρνει και τον τίτλο.

Η Μπάγερν με 33 τέρματα βρίσκεται τουλάχιστον στο +7 από την επόμενη καλύτερη επίδοση, της 2ης Ντόρτμουντ, ενώ, η Παρί των 24 γκολ είναι στο +2 από την 2η Λανς και στο +3 από την Νις...

@Photo credits: video screen
 

SERIE A Τελευταία Νέα