Νάπολι - Μπολόνια 3-0: Κορυφή ξανά μέχρι να πει... Ινσίνιε! (vid)

Νάπολι - Μπολόνια 3-0: Κορυφή ξανά μέχρι να πει... Ινσίνιε! (vid)

bet365

Ο Λορέντσο Ινσίνιε αυτή τη φορά έβαλε τα πέναλτι (δύο γκολ) και η Νάπολι θριάμβευσε επί της Μπολόνια (3-0), επιστρέφοντας άμεσα στις νίκες και την κορυφή του Campionato!

Το όνομά του φιγούραρε στην κορυφή με τους πιο αναποτελεσματικούς εκτελεστές πέναλτι της σεζόν σε όλη την Ευρώπη. Κανείς από τα Top-5 πρωταθλήματα δεν είχε περισσότερα χαμένα από τον Λορέντσο Ινσίνιε στο ξεκίνημα της σεζόν. Για καλή του τύχη, κανένα από τα τρία ανεπιτυχή δεν στοίχισαν βαθμό στους Παρτενοπέι, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επικρατούν απέναντι σε κάθε δυσκολία. Όταν, όμως, ο capitano έχει «κέφια» και... σημάδι, τότε όλα γίνονται αυτομάτως πιο εύκολα. Έτσι όπως συνέβη και κόντρα στη Μπολόνια, με τον Ινσίνιε να σκοράρει δις από την άσπρη βούλα και να σφραγίζει άνετη τριάρα για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι που παρακολουθούσε από τη σουίτα (τιμωρημένος), η οποία τη φέρνει ξανά στην κορυφή... σαν να μην πέρασε μια (αγωνιστική) μέρα.

Οι Ναπολιτάνοι ξεπέρασαν γρήγορα-γρήγορα την πρώτη τους φετινή απώλεια βαθμών στο ισόπαλο ντέρμπι με τη Ρόμα (0-0), έχοντας κλασικά σε «τρελή» φόρμα το «θωρηκτό», Βίκτορ Οσιμέν, ακόμη και στις βραδιές που δεν σκοράρει. Μαζί του συντονίστηκε και όλη η μεσοεπθετική γραμμή, με τον «απελευθερωμένο» φέτος, Φαμπιάν Ρουίθ να δίνει προβάδισμα στο 18', με γκολάρα εκτός περιοχής από ασίστ του Ελμάς και κλέψιμο κατόπιν πίεσης στην περιοχή των Ροσομπλού.

Από δύο ενέργειες του Νιγηριανού παιχταρά και τοπ-σκόρερ των Παρτενοπέι, ο Λορέντσο Ινσίνιε πήρε τη σκυτάλη και βρήκε τις δύο ευκαιρίες για να «εξιλεωθεί» και να καθορίσει το σχήμα του θριάμβου. Στο 41', ο Μεδέλ σταμάτησε με το χέρι τη σέντρα που πήγαινε συστημένη στο κεφάλι του Οσιμέν, στο 62' ο τελευταίος επέμεινε, μπήκε «σφήνα» σε δύο αμυντικούς και ανατράπηκε, με τον αρχηγό της Νάπολι να μη λαθεύει σε καμία εκ των δύο περιπτώσεων και να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Και πάλι κορυφή, στους 28 βαθμούς αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Μίλαν (22-3!), με το σύνολο του Σπαλέτι να δείχνει ικανό να επαναλάβει το εκπληκτικό αήττητο ξεκίνημα της σεζόν 2017/18 που σταμάτησε στη 15η αγωνιστική (12-2-0)!

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ελμάς (75' Μέρτενς), Ανγκισά (75' Ντέμε), Ρουίθ, Λοσάνο (66' Πολιτάνο), Οσιμέν, Ινσίνιε (65' Ζιελίνσκι)

Η βαθμολογία της Serie A

Η βαθμολογία της Serie A

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα