Ντεμπούτο Κεραμίτση στην Primavera με τη Ρόμα

Ντεμπούτο Κεραμίτση στην Primavera με τη Ρόμα

Γιώργος Μανταίος
Ντεμπούτο Κεραμίτση στην Primavera με τη Ρόμα

bet365

Ο νεαρός Ελληνας σέντερ μπακ ντεμπούταρε με τη φανέλα της Ρόμα στο πρωτάθλημα Κ19 της Ιταλίας.

Το ταξίδι του Δημήτρη Κεραμίτση στον κόσμο του ιταλικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται. Ο 17χρονος σέντερ μπακ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη Ρόμα στο πρωτάθλημα της Primavera (U19) με αντίπαλο την πρώην ομάδα του και εν ενεργεία πρωταθλήτρια, Έμπολι. Ο Θεσσαλονικιός για τη μεταγραφή του οποίου είχαμε γράψει αποκλειστικά στο Gazzetta, ξεκίνησε ως βασικός με το νούμερο «34», στο ματς που έγινε στη Ρώμη και έληξε ισόπαλο 2-2.

Στους δύο μήνες που βρίσκεται στην «Αιώνια Πόλη» και προκειμένου να προσαρμοστεί, πήρε διαδοχικά 90λεπτα με την U18, τα οποία συνοδεύτηκαν από τέσσερις νίκες για τους «τζαλορόσι». Ο προπονητής της Ρόμα Primavera, Αλμπέρτο Ντε Ρόσι έκρινε πως ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα και τον έριξε απευθείας στα βαθιά, βασικό με την πρωταθλήτρια Έμπολι. Το τελικό 202 κράτησε τους Ρωμαίους στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Ήταν μαζί με τον αμυντικό χαφ Τζάκομο Φατικάντι, οι μοναδικοί γεννηθέντες το 2004 στο ματς της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κεραμίτσης ήταν μέλος της αποστολής της Έμπολι στον περσινό τελικό της Primavera (5-3 στα πέναλτι επί της Αταλάντα), όμως δεν αγωνίστηκε όντας τρία χρόνια μικρότερος από το ηλικιακό όριο της κατηγορίας!

«Δύσκολο παιχνίδι σήμερα και άδικη ισοπαλία, όμως είμαι χαρούμενος για το ντεμπούτο μου και την απόδοση της ομάδας, γιατί μας οδηγεί στο σωστό δρόμο» έγραψε στο Instagram ο διεθνής με την Κ19 σέντερ μπακ, που απαθανατίζεται στο επίσημο site της Ρόμα σε στιγμή... απόγνωσης για τον καταλογισμό ενός εκ των δύο πέναλτι με τα οποία η Έμπολι κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

 

SERIE A Τελευταία Νέα