Λάτσιο-Ίντερ: Μια κόντρα από τα παλιά

Λάτσιο-Ίντερ: Μια κόντρα από τα παλιά

Λάτσιο-Ίντερ: Μια κόντρα από τα παλιά

bet365

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές τις επόμενης, δέσποζαν οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε «λατσιάλι» και «νερατζούρι». Με αφορμή τη σημερινή τους μονομαχία στο Ολίμπικο, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τα παιχνίδια που σημάδεψαν εκείνη την εποχή.

Λάτσιο – Ίντερ 0-3 (τελικός κυπέλλου UEFA 1998)

Ήταν ίσως η κορυφαία παράσταση του Ρονάλντο με τη φανέλα της Ίντερ. Στην πρώτη του σεζόν στο Μιλάνο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός οδήγησε τους «νερατζούρι» στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, με μία απίθανη εμφάνιση στον τελικό του Παρκ Ντε Πρενς. Το «φαινόμενο» έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Λάτσιο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, με μία εκπληκτική ντρίμπλα στον τερματοφύλακα Μαρκετζιάνι και πλασέ στην κενή εστία. Ζαμοράνο και Ζανέτι είχαν ανοίξει το δρόμο προς τη νίκη στην Ίντερ, όμως εκείνος ο ιταλικός «εμφύλιος» στο Παρίσι έμεινε στην ιστορία για τα όσα έκανε ο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο.

Λάτσιο – Ίντερ 2-1 (τελικός Coppa Italia 2000)

Είναι η μοναδική φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας. Το 2-1 στο πρώτο παιχνίδι έδωσε στη Λάτσιο το τρόπαιο και το νταμπλ (0-0 ο επαναληπτικός στο Μιλάνο), όμως η συγκεκριμένη αναμέτρηση σημαδεύτηκε για άλλο – δυσάρεστο - λόγο. Μετά τον πρώτο του σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο Ρονάλντο επέστρεψε στην ενεργό δράση σε εκείνον τον τελικό, στις 12 Απριλίου του 2000. Ωστόσο, η επανεμφάνισή του με τη φανέλα της Ίντερ κράτησε ελάχιστα. Μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, το «φαινόμενο» τραυματίστηκε εκ νέου στο γόνατο, στην προσπάθειά του για μια ντρίμπλα. Ο πόνος στο πρόσωπό του σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη νίκη της Λάτσιο.

Λάτσιο – Ίντερ 4-2 (Serie A 2001-02)

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίχθηκε εκείνη τη σεζόν η υπόθεση-τίτλος στην Ιταλία. Ίντερ (69), Γιουβέντους (68) και Ρόμα (67) διεκδικούσαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα, με τους «νερατζούρι» να έχουν το προβάδισμα και να εξαρτώνται αποκλειστικά από το δικό τους αποτέλεσμα. Ωστόσο, η κούπα περνούσε από το Ολίμπικο και η Λάτσιο είχε αντίθετη άποψη. Παρά το γεγονός πως η Ίντερ προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 4-2 και στέρησαν από την ομάδα του Ρονάλντο και του Βιέρι το πρωτάθλημα. Κερδισμένη από τη νίκη των Ρωμαίων ήταν η Γιουβέντους, που κατέκτησε τον τίτλο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα