Γιουβέντους - Σαμπντόρια 3-2: Αγχωτική νίκη, ανησυχία για Ντιμπάλα (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Γιουβέντους - Σαμπντόρια 3-2: Αγχωτική νίκη, ανησυχία για Ντιμπάλα (pics & vids)

bet365

Η Γιουβέντους, αν και τα βρήκε σκούρα, τελικά επικράτησε με 3-2 της Σαμπντόρια και πέτυχε την δεύτερη της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Ανησυχία στις τάξεις των «μπιανκονέρι» για τον τραυματισμό του Ντιμπάλα, ενόψει Τσέλσι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Γιουβέντους, καθώς με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πάουλο Ντιμπάλα. Ο Άλεξ Σάντρο έβγαλε τη σέντρα, ο Λοκατέλι έστρωσε στον Αργεντινό άσο και αυτός εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αουντέρο!

Μετά το 1-0, η «Γηραιά Κυρία» συνέχισε την ασφυκτική της πίεση, προκειμένου να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, το πλασέ του Κιέζα στο 12’ και του Μοράτα στο 14’ δεν κατέληξαν στην αντίπαλη εστία. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος συμπλήρωσε 400 αγώνες στους πάγκους της Serie A, είδε τον Πάουλο Ντιμπάλα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο 22’.

Ο σκόρερ της αναμέτρησης, σφάδαζε από πόνους στο αριστερό του πόδι, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια, με δάκρυα στα μάτια. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με την Τσέλσι (29/09, 22:00) στο Τορίνο, για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η «Γηραιά Κυρία» διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Κιέζα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μούρο και ο ρέφερι χωρίς δεύτερη σκέψη έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Η απάντηση όμως των «μπλουτσερκιάτι» ήταν άμεση, καθώς στο 44’ μπήκαν και πάλι στο ματς, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Γιοσίντα, με κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο. Η Γιουβέντους με τη συμπλήρωση δώδεκα λεπτών, βρήκε δίχτυα κι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Μετά από ωραία συνεργασία με τον Κιέζα, ο Μάνουελ Λοκατέλι έγινε κάτοχος της μπάλας και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του 23χρονου Ιταλού μέσου με τη φανέλα των «μπιανκονέρι», ενώ είχε συμμετοχή και στα προηγούμενα δύο γκολ της ομάδας του κόντρα στη Σαμπντόρια.

Ο Αλέγκρι, θέλησε να δώσει ανάσες σε μερικούς ποδοσφαιριστές του, ενόψει της αναμέτρησης με την Τσέλσι, αλλά όπως φάνηκε η απόφασή του επηρέασε τους «μπιανκονέρι» στην επίδοσή τους. Συγκεκριμένα, στο 84’ ο Σίλβα γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Καντρέβα κι εκείνος με δυνατό πλασέ νίκησε τον Περίν για να μειώσει σε 3-2!

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων, με την Γιουβέντους να πετυχαίνει την δεύτερη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα και να φτάνει τους 8 βαθμούς στην 9η θέση. Από την άλλη, η Σαμπντόρια, που έφυγε με άδεια χέρια από το Τορίνο, έπεσε στην 14η θέση με 5 βαθμούς.

Γιουβέντους: Περίν, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο, Κιέζα (70’ Κιελίνι), Λοκατέλι, Μπεντανκούρ (82’ ΜακΚένι), Μπερναντέσκι (70’ Ράμσεϊ), Ντιμπάλα (22’ Κουλουσέφσκι) , Μοράτα (82’ Κεν)

Σαμπντόρια: Αουντέρο, Μπερεζίνσκι, Γιοσίντα, Κόλεϊ, Μούρο (58’ Αουτζέλο), Ντεπάολι (58’ Ντάμσγκαρντ), Θόρσμπι (87’ Ασκίλτσεν) , Έκνταλ (58’ Σίλβα), Καντρέβα, Καπούτο (70’ Τορεγκρόσα), Κουαλιαρέλα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα