Ίντερ – Ουντινέζε 5-1: Περίπατος για φινάλε και ώρα για... φιέστα (vid)

Ίντερ – Ουντινέζε 5-1: Περίπατος για φινάλε και ώρα για... φιέστα (vid)

Ίντερ – Ουντινέζε 5-1: Περίπατος για φινάλε και ώρα για... φιέστα (vid)

bet365

Η Ίντερ έκλεισε με θαυμαστικό την… πρόταση της φετινής Serie A κόντρα στην Ουντινέζε (5-1), σφράγισε το καλύτερο ενεργητικό τερμάτων σε μία σεζόν εδώ και 70 χρόνια και πανηγυρίζει και τυπικά την κατάκτηση του 19ου Scudetto στο «Τζουζέπε Μεάτσα».

Η σαρωτική πορεία της στο 2021 και οι «λιποθυμικές» τάσεις των Γιουβέντους-Μίλαν είχαν ως αποτέλεσμα να κριθεί υπέρ της ο τίτλος, αρκετά μέτρα πριν την τερματική γραμμή. Έχοντας ήδη πανηγυρίσει με την ψυχή της, η Ίντερ έκοψε και τυπικά πρώτη το νήμα, μετατρέποντας την τελευταία αγωνιστική σε «πάρτι» εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε διέλυσε την αδιάφορη βαθμολογικά Ουντινέζε για… φινάλε (5-1), με αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της και το πόδι στο «γκάζι» και στα δύο ημίχρονα: ο Άσλεϊ Γιανγκ άνοιξε το σκορ από ασίστ του Λαουτάρο μόλις στο 8’ κι έγινε ο πρώτος Άγγλος των Νερατζούρι που σκοράρει σε δύο σερί χρονιές μετά τον Πολ Ινς, ενώ ο Κρίστιαν Έρικσεν παρά το ότι δεν ξεκίνησε βασικός, έγραψε το 2-0 στο 44’.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πέρασε και σε θέση σκόρερ, με εύστοχο πέναλτι στο 55’, ο Πέρισιτς έγραψε το 4-0 στο 64’, για να έρθει ο πρώτος σκόρερ της, Ρομέλου Λουκάκου στο 72’ να ολοκληρώσει χαρακτηριστικά τη χρονιά με το 24ο τέρμα του, πριν ο Περέιρα γράψει το τελικό σκορ. Έτσι, η Ίντερ επικύρωσε το πρωτάθλημα με 91 βαθμούς (δεύτερη καλύτερη συγκομιδή μετά τους 97 του 2007) και 89 γκολ: ο υψηλότερος αριθμός που έχει πετύχει σε μια σεζόν Serie A εδώ και 70 χρόνια, από τη σεζόν 1950-51!

Καλύτερο τρόπο, λοιπόν, για να αρχίσει η φιέστα του 19ου Scudetto δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν οι χιλιάδες φίλοι των Νερατζούρι, που περιμένουν κατά χιλιάδες έξω από το «Τζουζέπε Μεάτσα» για να δουν την ομάδα τους να σηκώνει κούπα μετά το 2011!

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς (46’ Παντέλι), Ντ’ Αμπρόζιο, Ρανόκια, Μπαστόνι, Χακίμι, Βεσίνο, Γκαλιαρντίνι, Σένσι (39’ Έρικσεν), Γιανγκ, Πιναμόντι (65’ Σάντσες), Μαρτίνες (57’ Λουκάκου)

Ουντινέζε (Λούκα Γκότι): Μούσο (88' Γκασπαρίνι), Μπεκάο, Μπονιφάτσι, Σαμίρ, Μολίνα, Ντε Πολ (68’ Μακένγκο), Γουάλας (88΄ Παλούμπο), Λάρσεν, Ζέγκελααρ (59’ Φορεστιέρι), Περέιρα, Οκάκα (58’ Γιορέντε)

 

SERIE A Τελευταία Νέα