Ίντερ: Δάνειο - «ανάσα» 242 εκατ. ευρώ και στον ορίζοντα... αλλαγή ιδιοκτησίας!

Ίντερ: Δάνειο - «ανάσα» 242 εκατ. ευρώ και στον ορίζοντα... αλλαγή ιδιοκτησίας!

Ίντερ: Δάνειο - «ανάσα» 242 εκατ. ευρώ και στον ορίζοντα... αλλαγή ιδιοκτησίας!

bet365

Η Suning εξασφάλισε απαραίτητο δάνειο για το μέλλον της Ίντερ ύψους 242 εκατ. ευρώ από την Oaktree Capital, με τη συμφωνία να θέτει ορίζοντα τριετίας για την αποπληρωμή του και μεταβίβαση των Νερατζούρι στα χέρια του επενδυτικού ομίλου αν εκπνεύσει η προθεσμία!

Οικονομική ανάσα για να αντιμετωπιστούν οι ζημίες του Covid-19, αλλά και μία πιθανή αλλαγή ιδιοκτησίας σε βάθος χρόνου «κλείδωσε» για την Ίντερ. Η κινεζική Suning που έχει στον έλεγχό της το κλαμπ, πήρε δάνειο 242 εκατ. ευρώ από την Oaktree Capital, αμερικανικό επενδυτικό όμιλο-κολοσσό, ο οποίος και εξαγόρασε έναντι 33 εκατ. ευρώ επιπλέον το 31% της ομάδας.

Τα χρήματα ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία τη δεδομένη χρονική στιγμή και θα δώσουν χρόνο στους ιθύνοντες του συλλόγου να καλύψουν το χαμένο έδαφος που προκάλεσε η πανδημία, ενώ θα στηρίξει πλήρως τον σχεδιασμό των πρωταθλητών για τη νέα χρονιά.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο του deal δεν είναι τόσο το υψηλό δάνειο, όσο ο όρος τριετίας που τέθηκε στο deal για την αποπληρωμή του δανείου στην Oaktree Capital. Κι αυτό διότι όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, σε περίπτωση που η Suning δεν μπορέσει να εξοφλήσει έγκαιρα το ποσό, τότε ο σύλλογος θα περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια της Oaktree!

Μία ανάλογη περίπτωση είχε συμβεί πριν από λίγα χρόνια και με τη Μίλαν. Το καλοκαίρι του 2017 ήταν ο κινέζος ιδιοκτήτης των Ροσονέρι, Γιονχόνγκ Λι, που είχε λάβει δάνειο από την εταιρεία Elliott Management Corporation, αλλά δεν είχε καταφέρει να το αποπληρώσει κι έτσι το κλαμπ πέρασε στα χέρια του επενδυτικού ομίλου, επίσης με έδρα τις ΗΠΑ, στον οποίο ανήκει ως σήμερα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα