Τζένοα - Αταλάντα 3-4: Στο Champions League οι «μπεργκαμάσκι» (vid)

Τζένοα - Αταλάντα 3-4: Στο Champions League οι «μπεργκαμάσκι» (vid)

bet365

Η Αταλάντα με την καλύτερη επίθεση στη Serie A (90 γκολ) νίκησε εκτός έδρας (3-4) την Τζένοα, ανέβηκε μόνη δεύτερη και σφράγισε μαθηματικά την παρουσία της στην τετράδα και την έξοδο στο Champions League για τρίτη σεζόν. Σώθηκε και μαθηματικά η Σπέτσια, 4-1 την Τορίνο.

Ήθελε τη νίκη για να «ξεμπερδεύει» και να «σφραγίσει» και μαθηματικά την παρουσία της στην πρώτη τετράδα και την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν (τρίτη διαδοχική). Η Αταλάντα πέρασε (3-4) από «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας και θα κουνήσει και πάλι «σεντόνι».

Η καλύτερη επίθεση στη Serie A (90 γκολ) αν και υπέφερε στο τέλος, νίκησε για την 37η αγωνιστική την Τζένοα. O Ντουβάν Σαπάτα στο ένατο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Ρουσλάν Μαλινόβσκι και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές και στο δεύτερο γκολ, αλλά με εναλλαγή ρόλων στο 26ο λεπτό. Ο Κολομβιανός έκλεψε την μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ουκρανό.

Στο 44ο ο Ρόμπιν Γκόζενς με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-3. Ο «ροσομπλού» μείωσαν σε 1-3 στο 49ο λεπτό με τον Έλντορ Σομουρόντοβ, αλλά ο Μάριο Πάσαλιτς στο 51ο λεπτό με ωραία κίνηση και εκτέλεση μέσα από την περιοχή διεύρυνε και πάλι (1-4) το προβάδισμα των «μπεργκαμάσκι». Ο Γκόραν Πάντεφ στο 67ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 2-4, ενώ το δεύτερο γκολ το Σομουρόντοβ διαμόρφωσε το τελικό 3-4.

Η Σπέτσια συνέτριψε με 4-1 την Τορίνο και εξασφάλισε την παραμονή της στη Serie A, στην παρθενική της συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Ρικάρντο Σαπονάρα άνοιξε το σκορ για τους «ακιλότι», ενώ ο Μ'Μπαλά Νζολά στο 41' έκανε το 2-0. Ο Αντρέα Μπελότι με πέναλτι μείωσε στο 53' για την «γκρανάτα», αλλά το δεύτερο γκολ του Νζολά στο 74' έφερε το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάρτιν Έρλιτς στο 84ο λεπτό.

 

SERIE A Τελευταία Νέα