Ίντερ – Ρόμα 3-1: «Χαλάστρα» στους Τζιαλορόσι και με τα… δεύτερα (vid)

Ίντερ – Ρόμα 3-1: «Χαλάστρα» στους Τζιαλορόσι και με τα… δεύτερα (vid)

bet365

Με το νόμισμα της πρωταθλήτριας και παρά το εκτεταμένο rotation του Αντόνιο Κόντε, η Ίντερ επιβλήθηκε της Ρόμα με 3-1, συμπλήρωσε 20 σερί ματς αήττητη και στέρησε από τους Τζιαλορόσι την ευκαιρία να πάρουν απόσταση ασφαλείας στην 7η θέση που οδηγεί Ευρώπη.

Τι κι αν έχει σφραγίσει, πανηγυρίσει και… χωνέψει την κατάκτηση του πρώτου της Scudetto μετά από 11 χρόνια; Τι κι αν ο Αντόνιο Κόντε βρήκε ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που είχαν «χαθεί» στην ιεραρχία του ρόστερ (Βεσίνο, Ρανόκια, Ράντου); Η Ίντερ έχει βαλθεί να ολοκληρώσει τη σεζόν με στάνταρ πρωταθλήτριας και έτσι δεν χαρίστηκε στη Ρόμα (3-1), η οποία προσπαθεί να «κλειδώσει» τη συμμετοχή στην Ευρώπη όσο νωρίτερα μπορεί.

Μέσα στο πρώτο 20λεπτο, οι Νερατζούρι κατάφεραν να βρουν δίχτυα δύο φορές, δείγμα της κάλλιστης ψυχολογίας που επικρατεί σε αγωνιστικό επίπεδο-σε αντίθεση με την κατάσταση σε διοικητικά-οικονομικά. Ο Μπρόζοβιτς έκανε την αρχή, ανοίγοντας το σκορ στο 11’ από την πάσα του Νταρμιάν, για να πάρει τη σκυτάλη ο Ματίας Βεσίνο στο 20’, ο οποίος ξεκίνησε σε δεύτερο σερί ματς βασικός, ενώ μετρούσε 35 αγωνιστικά λεπτά από τα τέλη του 2020. Σε ρόλο δημιουργού ήταν για 11η φορά στη φετινή σεζόν ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος θέλει μία ακόμη ασίστ στα δύο τελευταία παιχνίδια για να ξεπεράσει τον Μαϊκόν ως Νο1 παίκτη των Νερατζούρι σε μία σεζόν τον 21ο αιώνα.

Οι Τζιαλορόσι απάντησαν άμεσα, με τον Μχιταριάν στο 31’, ωστόσο, όσο κι αν πάλεψαν για τον βαθμό, στο φινάλε προδόθηκαν ξανά, με τον θηριώδη Βέλγο να προσθέτει το όνομά του και στη λίστα των σκόρερ.

Ενδιάμεσα, προηγήθηκε και επεισόδιο μεταξύ Αντόνιο Κόντε-Λαουτάρο Μαρτίνες, με τον Ιταλό τεχνικό να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Αργεντίνο στράικερ και την κάμερα να καταγράφει τον εκνευρισμό και των δύο.

Έτσι, η Ίντερ συμπλήρωσε 20 σερί ματς αήττητη και άφησε τη Ρόμα στους 58, να μην μπορεί να «κλειδώσει» τη συμμετοχή στο Conference League όσο η Σασουόλο ακολουθεί στο -2.

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Ράντου, Ντ’ Αμπρόζιο, Ρανόκια, Σκρίνιαρ, Νταρμιάν (78’ Γιανγκ), Βεσίνο (59’ Σένσι), Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Πέρισιτς (59’ Χακίμι), Λουκάκου, Σάντσες (35’ Λαουτάρο, 77’ Πιναμόντι)

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Φουζάτο, Κάρσντορπ (88’ Πέρες), Μαντσίνι, Κουμπούλα, Σαντόν, Νταρμπόε (88’ Πέρεθ), Κριστάντε (77’ Βιγιάρ), Πέδρο (46’ Ελ Σαράουϊ), Πελεγκρίνι, Μχιταριάν, Τζέκο

 

SERIE A Τελευταία Νέα