Μπουφόν: Γύρισε με συναίσθημα, φεύγει με λογική (vids)

Μπουφόν: Γύρισε με συναίσθημα, φεύγει με λογική (vids)

bet365

Πολλές φορές το συναίσθημα οδηγεί στην υπερπροσπάθεια για κάτι που έχει κλείσει. Ίσως αυτό δεν κατάλαβε εγκαίρως ο Μπουφόν. Τώρα ανακοίνωσε το νέο φινάλε της σχέσης του με την Γιουβέντους και αυτός ο μικρός δεύτερος κύκλος, μόνο προς τα κάτω πήγε.

Το λέει η καρδούλα του. Σίγουρα. Είναι 43 ετών και συνεχίζει στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Γηραιάς ηπείρου. Και φυσικά είναι διαθέσιμος για κάθε πρόκληση που υπήρχε μέχρι πρότινος για την «Γηραιά Κυρία» στο Champions League μέχρι και τον αποκλεισμό από την μαχητική Πόρτο στους «16» της φετινής διοργάνωσης.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην Γιουβέντους ολοκληρώνοντας στο φινάλε της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς τον δεύτερο... γύρο της σχέσης του με την μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη. Και η αλήθεια είναι πως ο κύκλος που ανέφερε ότι έχει φτάσει πλέον στο τέλος του, μάλλον το είχε κάνει από το 2019...

Η νέα εμπειρία στην Παρί και η μελαγχολία για το Τορίνο

Πριν από δυο καλοκαίρια ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποφάσισε να σοκάρει τον ποδοσφαιρικό κόσμο και έχοντας εκείνος πρώτος σκεφτεί τον εαυτό του με άλλη φανέλα πέρα από αυτή της Γιουβέντους, επέλεξε να παίξει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Είχε συμμετοχές, ενώ ως μεγαλύτερος συμβούλευε τους υπόλοιπους και μάλιστα είχε τον Κιλιάν Μπαπέ σαν ... παιδί του. Του εξηγήσουσε ως πατρική φιγούρα γιατί θα έπρεπε να είναι περισσότερο πειθαρχημένος και ν' αποφύγει χαζά λάθη, όπως είχε συμβεί με μια καθυστερημένη άφιξή του σε συγκέντρωση της ομάδας, πράγμα που τον είχε οδηγήσει στον πάγκο...

Έπειτα από έναν χρόνο ήρθε η μεγάλη επιστροφή. Σε μια σεζόν, βέβαια, που στιγματίστηκε και σημαδεύτηκε όπως και οι ζωές όλων, από την πανδημία, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν βρήκε την υγεία του, την ευτυχία του και το χαμόγελό του.

Ξυπνούσε κάθε πρωί και γνωρίζοντας πως θα πήγαινε στο προπονητικό της Γιουβέντους για να δουλέψει, να διατηρηθεί όσο μπορούσε σε καλή κατάσταση, να προσφέρει με τις συμβουλές του και να βρίσκεται σε ένα κλίμα που είναι... σαν στο σπίτι του.

Πήρε πρωτάθλημα ξανά, πήρε και το Super Cup του 20/21, έπαιξε παρέα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον οποίο είχε πολύ καλή σχέση και όταν ανανέωσε για τη φετινή σεζόν, το έκανε παρέα με τον Τζόρτζιο Κιελίνι.

Ο «Τζίτζι» ανακοίνωσε το φινάλε, κάτι ανάλογο φαίνεται ότι θα κάνει σύντομα και ο συμπατριώτης του αμυντικός...

Ο τελικός Κυπέλλου, η Πάρμα και οι νέες προκλήσεις

Φέτος η Ίντερ κυριάρχησε με τους Λουκάκου και Λαουτάρο να κάνουν κουμάντο και τον Κόντε να έχει μετακομίσει στο Μιλάνο οδηγώντας τους «νερατζούρι» στην μεγάλη επιτυχία έπειτα από 11 χρόνια.

Το Champions League χάθηκε ξανά όσο κι αν το κυνηγά ο σύλλογος του Τορίνο με μανία από το 2018, όταν και αποκτήθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η χρονιά είναι κακή με τον Αντρέα Πίρλο στο «τιμόνι», οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα στον πάγκο της Γιουβέντους έχουν ήδη ξεκινήσει και ο Μπουφόν κατάλαβε πως... το τέλος είχε έρθει. Ο κύκλος έκλεισε οριστικά. Και ίσως να μην χρειαζόταν καν να ανοίξει πριν από μια διετία.

Πέρα από την συναισθηματική του ηρεμία και ικανοποίηση, επί του αγωνιστικού δεν υπήρξε πρόοδος...

Τώρα, ο Μπουφόν έχει μια τεράστια ευκαιρία να κάνει ένα κόλπο – γκρόσο που πάλι θα έχει να κάνει με συναίσθημα, αλλά θα ήταν ονειρεμένο να το δει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Να επιστρέψει στην Πάρμα από την οποία ξεκίνησε και να την βοηθήσει να επιστρέψει στην Serie A, αφού φέτος υποβιβάστηκε ξανά ο σύλλογος...

Το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της Γιουβέντους έπειτα από τις 683 εμφανίσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει και τα 21 τρόπαια που έχει πανηγυρίσει ως μέλος των «μπιανκονέρι», θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας απέναντι στην Αταλάντα στις 19 του μηνός.

Εκεί αναμένεται να παρουσιαστεί στο αρχικό σχήμα και να του δοθεί η ευκαιρία για την... μεγάλη έξοδο με ακόμα έναν τίτλο στο βιογραφικό του.

Και αργότερα, η αναζήτηση της νέας πρόκλησης. Ίσως... κάπου πολύ μακριά και πολύ διαφορετικά από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Γιατί ακόμα το σκέφτεται και αρνείται να το βάλει κάτω και να εγκαταλείψει την ενεργό δράση ή ότι δεν αντέχει. Το πηγαίνει στ' άκρα και μόνο όταν εκείνος καταλάβει ότι τα ρεφλέξ του δεν αρκούν, θα πάρει την σημαντική αππόφαση...

Εκτός κι αν το καλοκαίρι σε κάποια παραλία βάλει τις σκέψεις του σε τάξη μετά από κάποιο παιχνίδι με πιτσιρίκια όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και δει το ποδόσφαιρο και τον ρόλο του... από άλλη οπτική.


 

SERIE A Τελευταία Νέα