Επίσημο: Ο Μουρίνιο προπονητής της Ρόμα από την επόμενη σεζόν!

Gazzetta team
Επίσημο: Ο Μουρίνιο προπονητής της Ρόμα από την επόμενη σεζόν!

bet365

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα είναι ο προπονητής της Ρόμα από την επόμενη σεζόν (2021/22), διαδεχόμενος τον συμπατριώτη του, Πάουλο Φονσέκα. Τριετές το συμβόλαιο του 58χρονου Πορτογάλου με τους «τζαλορόσι».

Build A Bet στο Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Η Ρόμα έριξε τη «βόμβα» την Τρίτη (4/5). Αφού έκανε γνωστό ότι ο Πάουλο Φονσέκα θ' αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική της ηγεσίας στο τέλος της σεζόν, ανακοίνωσε ότι ο διάδοχός του θα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Είναι γεγονός! Ο «Special One» υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον πρόεδρο των «τζαλορόσι», Νταν Φρίντκιν. Ο 58χρονος Πορτογάλος βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του λίγες μόνο ημέρες μετά την απομάκρυνσή του από την Τότεναμ και αφού ενδιάσεσα συμφώνησε για το καλοκαίρι να σχολιάζει τους αγώνες του Euro για το TalkSport και τη Sun.

«Η Ρόμα ανακοινώνει ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο θα είναι ο νέος προπονητής της πρώτης ομάδας από τη σεζόν 2021-22. Με τον προπονητή υπάρχει συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο του 2024», ήταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ομάδας από την «Αιώνια Πόλη», η οποία μετά το διαφαινόμενο αποκλεισμό από τη Γιουνάιτεντ (6-2 στο πρώτο ματς στο Μάντσεστερ) στο Europa League παλεύει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa Conference League της επόμενης σεζόν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Μουρίνιο στην οικογένεια της Ρόμα», δήλωσε ο πρόεδρος, Νταν Φρίντκιν, ενώ ο αντιπρόεδρος Ράιαν υποστήριξε: «Η δουλειά του Ζοζέ είναι εξωπραγματική, έχει κατακτήσει τόσα τρόπαια σε κάθε επίπεδο και θα μας προσδώσει εμπειρία και ηγετικό χαρακτήρα στο φιλόδοξο πρότζεκτ μας».

Ο Μουρίνιο επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 11 χρόνια και την προηγούμενη θητεία του στην Ίντερ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπενφίκα και ακολούθησαν οι Λεϊρία, Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Με την Πόρτο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Super Cup, ένα Champions League, ένα Κύπελλο UEFA. Με την Τσέλσι σε δύο θητείες κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, τρία League Cup, ένα Community Shield.

Με την Ίντερ δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Super Cup, ένα Champions League. Με τη Ρεάλ ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, ένα Super Cup, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα League Cup, ένα Community Shield και το Europa League. Με την Τότεναμ δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα