Λάτσιο - Μίλαν 3-0: Μετά το πρωτάθλημα κινδυνεύει να χάσει και το Champions League! (vids)

Βασίλης Τεμπέλης
Λάτσιο - Μίλαν 3-0: Μετά το πρωτάθλημα κινδυνεύει να χάσει και το Champions League! (vids)

bet365

Η Μίλαν γνώρισε την ήττα (3-0) στη Ρώμη και μετά το πρωτάθλημα που έχει αποχαιρετήσει οριστικά, κινδυνεύει να χάσει και το Champions League. Έπεσε στην πέμπτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία. Η Λάτσιο με πρωταγωνιστές τους Κορέα και Ιμόμπιλε έβαλε υποψηφιότητα για «σεντόνι».

Η μία είχε τον Χοακίν Κορέα να «λύνει» και να «δένει» στην ορχήστρα και τον Τσίρο Ιμόμπιλε να ακολουθεί. Η άλλη δεν είχε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, είχε τον Μάριο Μάντζουκιτς έξω από τα νερά του και τον Τομόρι να παραπαίει. Η Λάτσιο νίκησε φυσιολογικά 3-0 στο «Ολίμπικο» τη Μίλαν για την αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 33ης αγωνιστικής της Serie A και έχει βάλει (έχουσα ματς λιγότερο) υποψηφιότητα για το Champions League. Η Μίλαν αφού έχει αποχαιρετήσει οριστικά τον τίτλο, κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας! Έπεσε μάλιστα πέμπτη υστερώντας στην τριπλή ισοβαθμία με τις Νάπολι και Γιουβέντους!

Η Μίλαν μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ μόλις στα 20 δευτερόλεπτα. Ο Τσαλχάνογλου συνδυάστηκε με τον Μάντζουκιτς, έκανε το σουτ, αλλά ο Ρέινα είχε τον έλεγχο της φάσης. Το σκορ άνοιξε, ωστόσο, στην επόμενη φάση, στο ένα λεπτό και 17 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς. Ο Ιμόμπιλε με φανταστική πάσα έσπασε στα δύο την άμυνα της Μίλαν, ο Κορέα μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Ντοναρούμα και έκανε το 1-0.

Στο 12ο λεπτό ο Αργεντινός έπιασε εντός περιοχής το σκαστό σουτ, η μπάλα ωστόσο πέρασε πάνω από την εστία της Μίλαν. Οι «ροσονέρι» απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά την εστία του Ρέινα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 30ό λεπτό ο Τσαλχάνογλου μπήκε αριστερά στην περιοχή και έκανε το πλασέ. Ήταν όμως αδύναμο και ο Ισπανός γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε με το ένα χέρι.

Ο Ρέινα μπλόκαρε και το σουτ του Σαλεμάκερς στο 35ο λεπτό, ενώ ο Λατσάρι βρήκε δίχτυα στο 44' αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς ήταν οφσάιντ. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Μάντζουκιτς προσπάθησε με σουτ στην κίνηση να κάνει το 1-1. Μάταια, όμως, ο Ρέινα ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Στο 51ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ της ομάδας της ιταλικής πρωτεύουσας. Και πάλι από τον Κορέα, ο οποίος πέρασε σαν σταματημένο (πήγε χαλαρά στη φάση) τον Τομόρι και από δεξιά εντός περιοχής «εκτέλεσε» τον Ντοναρούμα. Η φάση ελέγχθηκε με VAR - ο ρέφερι είδε ιδίοις όμμασι το μόνιτορ - και έκρινε ότι δεν υπήρχε φάουλ του Λούκας Λέιβα στον Τσαλχάνογλου στην αρχή της φάσης.

Στο 56' παραλίγο να σκοράρει και τρίτο γκολ, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ της Μίλαν έβγαλε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ που έκανε. Το 3-0 δεν ήρθε ούτε στο 80', καθώς η απίθανη λόμπα του Ιμόμπιλε σταμάτησε στο δοκάρι! Το έκανε στο 87ο λεπτό με ωραίο σουτ με το δεξί εντός περιοχής.

ΛΑΤΣΙΟ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ρέινα, Λατσάρι, Μάρουσιτς, Ατσέρμπι, Ράντου, Λούλιτς (68' Φάρες), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούκας Λέιβα (88' Κατάλντι), Αλμπέρτο (88' Άκπα Άκπρο), Κορέα (76' Περέιρα), Ιμόμπιλε (88' Μουρίκι).

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια (70' Νταλότ), Κιάερ (74' Ρομανιόλι), Τομόρι, Ερναντέζ, Κεσιέ, Μπενασέρ (70' Τονάλι), Σαλεμάκερς (63' Ντίαθ), Τσαλχάνογλου, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (63' Λεάο).

 

SERIE A Τελευταία Νέα