Μίλαν - Σαμπντόρια 1-1: Ξανά στραβοπάτημα και ο τίτλος... απομακρύνεται (vids)

Κώστας Τόπας
Μίλαν - Σαμπντόρια 1-1: Ξανά στραβοπάτημα και ο τίτλος... απομακρύνεται (vids)

bet365

Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι η Σαμπντόρια θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς από το «Σαν Σίρο», ήρθε ο Χάουγκε τρία λεπτά πριν το τέλος για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να σώσει την παρτίδα για τη Μίλαν. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τους «ροσονέρι» καθώς πλέον βρίσκονται στο -5 από την πρωτοπόρο Ίντερ και με δύο ματς παραπάνω.

Η Μίλαν, η οποία ήταν πολύ κοντά στο να γνωρίσει την έκτη της ήττα στο πρωτάθλημα, κατάφερε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού να ισοφαρίσει σε 1-1 και με αυτόν τον τρόπο να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο, ακόμα και μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «ροσονέρι» βλέπουν τις ελπίδες τους για την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος να λιγοστεύουν, καθώς παραμένουν στην δεύτερη θέση αλλά στο -5 από την πρωτοπόρο Ίντερ, η οποία φιλοξενείται απόψε (03/04, 21:45) από την Μπολόνια κι έχει την ευκαιρία να διευρύνει την διαφορά.

Οσον αφορά το ματς με την Σαμπντόρια, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 25’. Ο Τόρσμπι, μετά από εκτέλεση φάουλ, έπιασε την κεφαλιά αλλά η προσπάθεια του κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντοναρούμα. Η Σαμπντόρια ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας τρεις τελικές στον στόχο, ενώ από την άλλη η Μίλαν αν και γηπεδούχος δεν είχε ούτε μία! Τελευταία φορά που είχε να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν τον Φεβρουάριο στο ματς με την Σπέτσια.

Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Ογκέλο στην μεγάλη περιοχή ζητώντας πέναλτι, ωστόσο ο ρέφερι δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Σαμπντόρια ήταν αυτή η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε για την επίτευξη ενός τέρματος. Τελικά αυτό δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κουαλιαρέλα εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κζάερ και με λόμπα κρέμασε τον Ντοναρούμα, πετυχαίνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Τελικά, ο Ζενς Χάουγκε, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα τρία λεπτά πριν το τέλος κι έτσι έσωσε την ομάδα του από μία σίγουρη «αυτοκτονία». Πλέον, άπαντες στη Μίλαν θα περιμένουν με μεγάλη αγωνία το βραδινό παιχνίδι της Ίντερ με την Μπολόνια (21:45), καθώς γνωρίζουν πως σε περίπτωση νίκης των «νερατζούρι» τότε ο φετινός τίτλος θα απομακρυνθεί οριστικά.

Μίλαν: Ντοναρούμα, Σαελεμαέκερς (46’ Καλούλου), Κζάερ, Τομόρι, Τέο Ερνάντες, Μπενασέρ (60’ Τονάλι), Καστιγιέχο (74’ Χάουγκε), Κέσιε, Τσαλχάνογλου, Κρούνιτς (61’ Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς

Σαμπντόρια: Αουντέρο, Μπερεσζνίσκι, Τονέλι, Κόλι, Καντρέβα (90' Λέρις), Θόρσμπι, Σίλβα, Νταμσκάραντ (90' Βέρε), Κουαλιαρέλα, Γκαμπιαντίνι (62’ Ασκίλντσεν)

 

SERIE A Τελευταία Νέα