Μίλαν – Νάπολι 0-1: «Finito» από Γκατούζο στα όνειρα τίτλου (vid)

Μίλαν – Νάπολι 0-1: «Finito» από Γκατούζο στα όνειρα τίτλου (vid)

bet365

Στην επίσκεψή του στο «Σαν Σίρο» για πρώτη φορά ως αντίπαλος coach, ο Τζενάρο Γκατούζο και η Νάπολι έβγαλαν εκτός κούρσας τίτλου τη Μίλαν (0-1), που έμεινε πια στο -9 από την Ίντερ και στρέφεται στον στόχο της τετράδας.

Την υπηρέτησε πιστά ως παίκτης επί 13 χρόνια, αλλά και ως προπονητής στα πρώτα του βήματα. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχε νιώσει την αίσθηση της επικράτησης εναντίον της από την άκρη του πάγκου. Τελικά, ο Τζενάρο Γκατούζο έμελλε να συμπληρώσει αυτό το ορόσημο στην πρώτη του επίσκεψη στο πάλαι ποτέ δεύτερο σπίτι του, το «Σαν Σίρο» και ταυτόχρονα, να ορίσει ο ίδιος το «game over» ουσιαστικά στην πρωταθληματική τροχιά που ακολούθησε η Μίλαν για περισσότερο από τα 2/3 της φετινής Serie A.

Η Νάπολι πέρασε με 1-0 από το Μιλάνο, υποβάλλοντας τους Ροσονέρι στην τέταρτη ήττα εντός έδρας από ομάδες της πρώτης πεντάδας και την άφησε πίσω από την Ίντερ στο -9. Διαφορά που βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, μοιάζει αδύνατον πια να ανατραπεί.

Για ένα ακόμη ματς οι Ροσονέρι αδυνατούσαν να παραγάγουν ευκαιρίες, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδα το πρώτο ημίχρονο. Και στην αρχή του 2ου μέρους, οι Παρτενοπέι «χτύπησαν» πρώτοι, με ωραία αντεπίθεση και ασίστ του MVP Ζιελίνσκι στον Πολιτάνο, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Το προβάδισμα αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς οι Ροσονέρι όπως συνέβη και με Αταλάντα-Ίντερ απέτυχαν να σκοράρουν στο «Σαν Σίρο», ενώ στο φινάλε ολοκλήρωσαν το ματς και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρέμπιτς, για τα «γαλλικά» του προς τον διαιτητή.

Έτσι, οι Ναπολιτάνοι του «Ρίνο» όχι απλά εξανέμισαν τις ελπίδες της Μίλαν για Scudetto (στο -1 η Γιουβέντους με ματς λιγότερο), αλλά μείωσαν τη διαφορά 2ης-5ης θέσης στους έξι βαθμούς, έχοντας πάντα και το εξ αναβολής ματς με τη Γηραιά Κυρία (7 Απριλίου) για να ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά και να βάλει «φωτιά» στη μάχη του Champions League.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Νταλότ, Γκαμπία, Τομόρι, Ερναντέζ, Κεσιέ (67’ Μεϊτέ), Τονάλι, Κρούνιτς (60’ Ρέμπιτς), Τσαλχάνογλου (60’ Ντίαθ), Καστιγιέχο (60’ Σαλμάκερς), Λεάο (79’ Χάουγκε)

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Χισάι, Ρουίθ, Ντέμε (80’ Μπακαγιόκο), Πολιτάνο (80’ Ρούι), Ζιελίνσκι (75’ Ελμάς), Μέρτενς, Ινσίνιε

 

SERIE A Τελευταία Νέα