Πάρμα – Γιουβέντους 0-4: Ο Κριστιάνο «απάντησε» στον Μέσι, στο -1 από τη Μίλαν (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Πάρμα – Γιουβέντους 0-4: Ο Κριστιάνο «απάντησε» στον Μέσι, στο -1 από τη Μίλαν (vids)

bet365

Επιτέλους πειστική εμφάνιση στο ιταλικό πρωτάθλημα από την Γιουβέντους η οποία, με δύο γκολ του... αχόρταγου Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος «απάντησε» στο ρεκόρ του Πελέ που ισοφάρισε ο Λιονέλ Μέσι, πέρασε εύκολα από την έδρα της Πάρμα (4-0) και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της Serie A, έναν βαθμό μακριά από την πρωτοπόρο Μίλαν (με ματς περισσότερο).

Δεν το κάνει συχνά φέτος η Γιουβέντους, γι' αυτό και συνιστά είδηση όταν νικάει με έμφαση, ειδικά στο ιταλικό πρωτάθλημα. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πολύ κεφάτο (δύο γκολ), η ομάδα του Αντρέα Πίρλο πέρασε με άνεση από την έδρα της Πάρμα (4-0) και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της Serie A και στο -1 από την πρωτοπόρο Μίλαν, έστω και με ματς περισσότερο.

Κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο η Γηραιά Κυρία, παρ' ότι ο 42χρονος Τζανλουίτζι Μπουφόν, κόντρα στην πρώτη ομάδα της καριέρας του, χρειάστηκε να καταφύγει στα ρεφλέξ του για να αρνηθεί το γκολ στον Γιουράι Κούτσκα (15').

Παρά το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» μέσα σε τρία λεπτά (23' – 26'). Αρχικά, ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι ολοκλήρωσε ιδανικά συρτή σέντρα του Άλεξ Σάντρο, σκοράροντας εις βάρος της πρώην ομάδας του.

Και, τρία λεπτά αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από εντυπωσιακό άλμα – σπεσιαλιτέ, σκόραρε με το κεφάλι, δίνοντας πρόωρο τέλος στον αγώνα, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, άλλωστε, ο Πορτογάλος «χτύπησε» εκ νέου με άπιαστο αριστερό σουτ, φτάνοντας τα δώδεκα γκολ στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ), τα 33 σε αγώνες πρωταθλήματος μέσα το 2020 (ένα περισσότερο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι), αλλά και συνολικά τα 41 σε 38 παιχνίδια μέσα στο τελευταίο έτος! Και είναι 35 ετών, να μην ξεχνιόμαστε...

Με αυτά τα δύο γκολ, μάλιστα, ο Κριστιάνο «απάντησε» εμμέσως στο ρεκόρ του Πελέ που ισοφάρισε πριν από λίγες ώρες ο Λιονέλ Μέσι, αφού έφτασε τα 756 επίσημα γκολ στην καριέρα του και απέχει μόλις ένα από το Μαύρο Διαμάντι.

Στο 86', ο Άλβαρο Μοράτα προστέθηκε στο πάρτι με καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, στην πιθανότατα πιο πειστική εμφάνιση της Γιούβε εντός συνόρων επί εποχής Πίρλο.

Πάρμα (Φάμπιο Λιβεράνι): Σέπε – Ιακοπόνι (60' Μπούζι), Οσόριο, Μπρούνο Άλβες, Γκατζιόλο – Ερνάνι, Σομ, Κούρτιτς (85' Μπρούγκμαν) – Κούτσκα (60' Σιπριέν) – Ζερβίνιο (46' Καραμό), Κορνέλιους (61' Ινγκλέζε).

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Μπουφόν – Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι (76' Κουαδράδο), Άλεξ Σάντρο – ΜακΚένι (76' Πορτανόβα), Μπετανκούρ, Ράμσεϊ (68' Μπερναρντέσκι), Κουλουσέφκι – Μοράτα, Κριστιάνο Ρονάλντο (82' Κιέζα).

 

SERIE A Τελευταία Νέα