Σαμπντόρια – Μίλαν 1-2: Ασταμάτητη στην κορυφή με ιστορικό ρεκόρ! (vid)

Σαμπντόρια – Μίλαν 1-2: Ασταμάτητη στην κορυφή με ιστορικό ρεκόρ! (vid)

bet365

Με τη «μηχανή» τερμάτων της να σκοράρει για 30ο σερί παιχνίδι στη Serie A θέτοντας νέο all-time ρεκόρ, η αήττητη Μίλαν μετά από 10 αγωνιστικές πέρασε κι από την έδρα της Σαμπντόρια και προελαύνει στο -5 από την Ίντερ!

Ο «Ίμπρα» δεν έχει επιστρέψει ακόμη. Ο «βράχος» Κιάερ έγινε ο νέος «πονοκέφαλος» για τον Στέφανο Πιόλι. Αυτή η Μίλαν, όμως, στέκεται στο ύψος του ένδοξου παρελθόντος της ανεξαρτήτως απουσιών. Αμυντικά συμπαγής, επιθετικά «καυτή» ως συνήθως από τη μεταμόρφωση που υπέστη στην εποχή του κορονοϊού, συνεπώς δεν απορεί κανένας, παρά μόνο θαυμάζει τους Ροσονέρι που σκόραραν για 30ο σερί ματς πρωταθλήματος (νέο ρεκόρ του συλλόγου) και απέδρασαν με τρίποντο από τη Γένοβα επί της Σαμπντόρια (1-2), παραμένοντας αήττητη για 22 ματς και στο +5 από τη 2η Ίντερ.

Απόντων των ηγετών σε αμυντική και επιθετική γραμμή, ο πυλώνας των χαφ, ή «Πρόεδρος» όπως τον αποκαλούν στους Μιλανέζους, Φρανκ Κεσιέ, ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση πέναλτι στο 45’, κλείνοντας έτσι με ιδανικό τρόπο το 1ο ημίχρονο για τους Ροσονέρι που ήταν ανώτεροι στη διάρκειά του.

Κι αν για το άνοιγμα του σκορ χρειάστηκε ένα πέναλτι, η Μίλαν χρειάστηκε μία επαφή από τον νεοεισελθόντα στο χορτάρι, Σάμου Καστιγιέχο, στο 77’ για να «κλειδώσει» το τρίποντο στο «Λουίτζι Φεράρις» και να σημειώσει το 12ο σερί ματς στο Campionato που σκοράρει 2+ γκολ! Ο Έκνταλ, βέβαια, έδωσε εκ νέου δικαιώματα στους Μπλουτσερκιάτι, μειώνοντας στο 82’, αλλά η αρμάδα του Στέφανο Πιόλι διαθέτει πλέον και μέταλλο ακμαίο για να αντέχει μέχρι τέλους.

Έτσι κι έκανε, ανέβηκε στους 26 βαθμούς (21 οι Νερατζούρι) και κανείς δεν φαίνεται προς το παρόν ικανός να την κατεβάσει από την κορυφή.

Σαμπντόρια (Κλαούντιο Ρανιέρι): Αουντέρο, Μπερεζίνσκι (19’ Κόλεϊ), Φεράρι, Τονέλι, Αουγκέλιο (82’ Λερί), Καντρέβα, Θόρσμπι, Σίλβα (46’ Έκνταλ), Γιάνκτο (46’ Ντάμσγκααρντ), Γκαμπιαντίνι (57’ Λα Γκούμινα), Κουαλιαρέλα

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Γκαμπία, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κεσιέ, Σελεμέκερς (76’ Σελεμέκερς), Τσαλχάνογλου (90’ Κρούνιτς), Ντίαθ (46’ Χάουγκε), Ρέμπιτς

 

SERIE A Τελευταία Νέα