Γιουβέντους - Τορίνο 2-1: Δεν χάνει ποτέ το «αφεντικό» της πόλης (vid)

Gazzetta team
Γιουβέντους - Τορίνο 2-1: Δεν χάνει ποτέ το «αφεντικό» της πόλης (vid)

bet365

Γιουβέντους, η κυρίαρχος του Τορίνο! Η «Μεγάλη Κυρία» με ανατροπή στις καθυστερήσεις επικράτησε 2-1 της Γκρανάτα εντός και βρέθηκε στο -3 από την κορυφή.

Για 76 λεπτά (0-1) η Τορίνο ονειρευόταν να σπάσει μια... κατάρα 25 ετών! Αλλωστε, η τελευταία εκτός έδρας νίκη της επί της Γιουβέντους ήταν τον Απρίλιο του 1995. Ωστόσο, η «Μεγάλη Κυρία» φρόντισε να συνεχίσει τους... εφιάλτες της συμπολίτισσας, έκανε την ανατροπή, επικράτησε 2-1 και βρέθηκε στο -3 από την κορυφή (με ματς περισσότερο). Ετσι, η Γιούβε έμεινε αήττητη στα 28 από τα τελευταία 29 ντέρμπι (22 νίκες - έξι ισοπαλίες), ενώ είναι η ομάδα κόντρα στην οποία η Τορίνο έχει τις περισσότερες ήττες στην Serie A (73). Επεισοδιακό ματς, με αποβολή και πολλά νεύρα.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τηn Tορίνο, αφού στο 9′ ο Ενκουλού με σουτ από κοντά, μετά την εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 0-1. Η αντίδραση της Γιουβέντους; Ανύπαρκτη στα υπόλοιπα 36 λεπτά. Προβλέψιμη ομάδα, χωρίς αρχή και τέλος με ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία του Σιρίγκου.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους η ομάδα του Αντρέα Πίρλο προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό, πίεσε ασφυκτικά, αλλά στο 57′ το γκολ του Κουαδράδο ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μπονούτσι. Ωστόσο, στο 77' ήρθε το γκολ, με την κεφαλιά του ΜακΚένι μετά τη σέντρα του Κουαδράδο. Η Μεγάλη Κυρία «εγκαταστάθηκε» στην εστία της Τορίνο δεν την άφησε να πάρει ανάσα και στο 89' ήρθε η λύτρωση. Ο Κολομβιανός έκανε τη σέντρα και η κεφαλιά του Μπονούτσι έφερε το 2-1 και γλίτωσε τους «μπιανκονέρι» από τα χειρότερα…

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Στσέσνι – Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Ντανίλο (71' Άλεξ Σάντρο) - Κουλουσέφσκι (57' Ράμσεϊ), Μπετανκούρ, Ραμπιό (71' ΜακΚένι), Κιέζα – Ντιμπάλα (90' Μπερναρντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τορίνο (Μάρκο Τζιαμπάολο): Σιρίγκου – Λιάνκο, Νκουλού, Ροντρίγκες – Σίνγκο, Μεϊτέ, Ρινκόν, Λινέτι (90' Σέγκρε), Ανσάλντι (90' Μπονατσόλι) - Τζάτζα (75' Λούκιτς), Μπελότι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα