Μίλαν – Σπέτσια 3-0: Τα... ατίθασα νιάτα την οδηγούν στην κορυφή (vid)

Gazzetta team
Μίλαν – Σπέτσια 3-0: Τα... ατίθασα νιάτα την οδηγούν στην κορυφή (vid)

bet365

Με ενδεκάδα που περιλάμβανε εφτά παίκτες που έχουν γεννηθεί το 1999 (!), η Μίλαν λύγισε στο δεύτερο ημίχρονο τη νεοφώτιστη Σπέτσια, συνεχίζει με το απόλυτο νικών και μοιράζεται την κορυφή της Serie A με την Αταλάντα.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει μια γερασμένη Μίλαν, αλλά φαίνεται πως αυτό αλλάζει άρδην. Κόντρα στη νεοφώτιστη Σπέτσια, ο Στέφανο Πιόλι χρησιμοποίησε εφτά παίκτες που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 1999 και μετά (!), με τον μέσο όρο ηλικίας (22 χρόνια και 287 ημέρες) να είναι ο μικρότερος στην Serie A από την σεζόν 2004-05, όταν δηλαδή και κρατούνται επίσημα στατιστικά.

Η επτάδα των 99άρηδων, μάλιστα, συνιστά ρεκόρ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία): Ντοναρούμα (21 ετών), Γκάμπια (20), Τονάλι (20), Σελεμέκερς (21), Μπραΐμ Ντίαθ (21), Ραφαέλ Λεάο (21) και Κολόμπο (18).

Παρά τη νεανική ενδεκάδα, όμως, οι Ροσονέρι επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τους δυναμική, λύγισαν τους νεοφώτιστους στο δεύτερο ημίχρονο με 3-0 χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα με το απόλυτο νικών (τρεις σε ισάριθμα παιχνίδια) μετά την Αταλάντα.

Ο Ραφαέλ Λεάο, σπρώχνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Χακάν Τσαλχάνογλου από τα δεξιά (57'), πέτυχε το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στη νεανική και ενθουσιώδη Μίλαν.

Εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Τεό Ερναντές για το 2-0 (76'), σέντρα του Σελεμέκερς, πάσα του Κεσιέ και ο Λεάο σκοράρει εκ νέου για το 3-0 (78'), για μια ομάδα που, επιτέλους μετά από χρόνια, προσφέρει λόγους στους φιλάθλους της για να χαμογελούν.

Βασικός και πάλι για τους φιλοξενούμενος ο δανεικός από την ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος είχε κέφια, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 44' (απέκρουσε ο Ντοναρούμα) και αποχώρησε στο 59ο λεπτό.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα – Καλάμπρια, Κιάερ, Γκάμπια, Ερναντές – Τονάλι (58' Κεσιέ), Κρούνιτς (58' Μπενασέρ) - Σελεμέκερς, Μπραΐμ Ντίαθ (71' Χάουγκε), Ραφαέλ Λεάο (83' Μαλντίνι) – Κολόμπο (46' Τσαλχάνογλου).

Σπέτσια (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Ράφαελ – Σάλα, Σαμπό, Έρλιτς, Μαρκίτσα – Πόμπεγκα (77' Μόρα), Ρίτσι (59' Ακαμπόρα), Ματζιόρε – Βέρντε (59' Αγουδέλο), Γκαλαμπίνοφ (33' λ. τρ. Πίκολι), Γκιασί (77' Μπαρτολομέι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα