Πάρμα - Αταλάντα 1-2: Αλύγιστη και φουλ για την «100αρα» (vid)

Gazzetta team
Πάρμα - Αταλάντα 1-2: Αλύγιστη και φουλ για την «100αρα» (vid)

bet365

Με σούπερ ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτο, η υπέροχη Αταλάντα έφυγε με το διπλό και από την έδρα της Πάρμα (1-2), αύξησε το αήττητο σερί της στα 17 (!) ματς στη Serie A και θέλει 2 γκολ στην τελευταία αγωνιστική για να πιάσει... 100αρα.

Δεν είναι απλά χάρμα ιδέσθαι. Δεν ξέρει μόνο να παίζει επιθετικά και να «βομβαρδίζει». Αυτή η Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει τον τρόπο να πατάει τον «διακόπτη» ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο, να κυνηγά την ουσία μέχρι τέλους, μέσα από το δικό της, χαρακτηριστικό, πλέον, στυλ.

Το ασύλλυπτο αήττητο σερί που τρέχει από τον Ιανουάριο σε όλες τις διοργανώσεις κινδύνεψε να χαθεί λίγο πριν από τον τερματισμό της φετινής Serie A, στην έδρα της Πάρμα. Ωστόσο, οι μοναδικοί Μπεργκαμάσκι έκαναν ξανά το... θαύμα τους και πέρασαν νικηφόρα με σούπερ ανατροπή, για να αγνοήσουν την ήττα για 17ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και 19ο συνολικά.

Τη «ζημιά» παρ' ολίγον να την κάνει ένα δικό της παιδί. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος και φορμαρισμένος, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, αγωνίστηκε ως δανεικός από την Αταλάντα στην Πάρμα μέχρι τον χειμώνα, προτού τον «κλείσει» η Γιουβέντους για το καλοκαίρι και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους Παρμέντσι στο 43', δίχως να πανηγυρίσει το γκολ του.

Κι ενώ τα πράγματα έδειχναν «σκούρα» μέχρι το τελευταίο 20λεπτο, οι φιλοξενούμενοι είπαν τις τελευταίες λέξεις τους στην... ώρα αιχμής. Ο Μαλινόφσκι ισοφάρισε στο 70' και κράτησε άθικτο το σερί του ενός τουλάχιστον γκολ σε κάθε αγώνα της Αταλάντα από τις 10 Νοεμβρίου (!), για να έρθει ο αρχηγός, Πάπου Γκόμες στο 84' και με περίτεχνο σλάλομ, ποδιά και εκτέλεση να σφραγίσει την ανατροπή.

Αυτά τα δύο γκολ βοήθησαν το «στολίδι» του Μπέργκαμο να πάρουν ώθηση για το βαθμολογικό ντέρμπι της 2ης θέσης κόντρα στην Ίντερ την τελευταία αγωνιστική, στο οποίο θα χρειαστούν μόλις 2 γκολ για να πιάσουν την πολυπόθητη 100αρα τερμάτων.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Παλομίνο (36' Χάτεμπουρ), Καλντάρα (60' Μουριέλ), Σούταλο (46' Τζιμσίτι), Γκόσενς, Φρόιλερ, Ντε Ρόον, Καστάνιε, Πάσαλιτς (46' Μαλινόφσκι), Ζαπάτα, Γκόμες (85' Ταμέζε)

 

SERIE A Τελευταία Νέα