Ρόμα - Ίντερ 2-2: «Ατσάλινοι» Νερατζούρι με ιστορικό Λουκάκου (vid)

Ρόμα - Ίντερ 2-2: «Ατσάλινοι» Νερατζούρι με ιστορικό Λουκάκου (vid)

bet365

Έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο -3, αλλά έμεινε όρθια η Ίντερ κόντρα στη Ρόμα (2-2), με τον Λουκάκου να γίνεται ο πρώτος στην ιστορία της Serie A που σκοράρει 13 γκολ εκτός έδρας στην παρθενική του σεζόν. Μόνοι 2οι οι Νερατζούρι, περιμένουν το ντέρμπι Γιουβέντους-Λάτσιο.

Η Ρόμα θέλει να φτάσει μια ώρα αρχύτερα στην εξασφάλιση της 5ης θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Europa League. Η Ίντερ τον άτυπο τίτλο της δευτεραθλήτριας και την ευκαιρία να πλησιάσει τη Γιούβε όσο ακόμα είναι καιρός. Στο φινάλε της μεταξύ τους μονομαχίας, το διακύβευμα των Νερατζούρι αποδείχθηκε πιο ισχυρό και ήταν εκείνοι που φεύγουν με τον βαθμό και τις εντυπώσεις με το μέρος τους (2-2) από το «Ολίμπικο», έχοντας συνδιαμορφώσει με τους Τζιαλορόσι το πρώτο ζευγάρι όλων των εποχών στο ιταλικό ποδόσφαιρο, στο οποίο σημειώνονται 500 γκολ!

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε βρήκε τον δρόμο προς το άνοιγμα του σκορ και το προβάδισμα μόλις στο 15’, με τον Ντε Φράι, μετά από την 7η ασίστ του Αλέξις Σάντσες μετά το restart (μόνο ο Μέσι έχει περισσότερες, 9, σε όλη την Ευρώπη!). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι του Πάουλο Φονσέκα πήραν δύναμη λίγο πριν από την ανάπαυλα, ισοφαρίζοντας με τον Σπινατσόλα και στο 57’, ο φορμαρισμένος Μχιταριάν πρόσθεσε το 3ο του γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια, για να σφραγίσει την ανατροπή.

Την τελευταία λέξη, όμως, θα την έλεγε ο άνθρωπος των εκτός έδρας περιστάσεων. Ο Ρομέλου Λουκάκου πέρασε ως αλλαγή για έναν και μόνο σκοπό, να ισοφαρίσει κάνοντας αυτό που δείχνει πως ξέρει καλύτερα από τον καθένα στη Serie A, να σκοράρει στο «άνδρο» του εχθρού. Και τα κατάφερε.

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 87’, ο Βέλγος «killer» σημείωσε το 13ο του γκολ μακριά από το «Τζιουζέπε Μεάτσα» και έγραψε ιστορία, ως ο μοναδικός που το κατορθώνει στην παρθενική του σεζόν στα ιταλικά γήπεδα.

Έτσι, οι Νερατζούρι ανέβηκαν ξανά μόνοι στη 2η θέση με 72 βαθμούς, στο +1 από την Αταλάντα, δίνοντας, όμως στη Γιουβέντους την ευκαιρία να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο με +8, αν επικρατήσει της Λάτσιο στο μεγάλο ντέρμπι.

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Λόπεθ, Μαντσίνι, Ιμπάνιεζ (74’ Σμόλινγκ), Κολάροφ, Πέρες, Βερετού, Ντιαβαρά (69’ Κριστάντε), Σπινατσόλα, Πελεγκρίνι (83’ Περότι), Μχιταριάν (83’ Πέρες), Τζέκο

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι (82’ Ντ’ Αμπρόζιο), Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Γιανγκ (67’ Μπιράγκι), Καντρέβα (67’ Μόουζες), Γκαλιαρντίνι (69’ Έρικσεν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μαρτίνες (67’ Λουκάκου), Σάντσες

 

SERIE A Τελευταία Νέα