Αταλάντα - Σαμπντόρια 2-0: Ασταμάτητοι Μπεργκαμάσκι, έπιασαν τριάδα! (vid)

Gazzetta team
Αταλάντα - Σαμπντόρια 2-0: Ασταμάτητοι Μπεργκαμάσκι, έπιασαν τριάδα! (vid)

bet365

Το «τρένο» του Γκασπερίνι δεν σταματά με τίποτα μετά το restart. Η Αταλάντα επικράτησε και της Σαμπντόρια με 2-0, έκανε το 6Χ6 και ανέβηκε στην 3η θέση και στο -2 από τη 2η Λάτσιο. Το γύρισαν Ρόμα και Τορίνο, διπλό για Σασουόλο.

Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη και το αποδεικνύει σε κάθε περίσταση. Η σεμιναριακού επιπέδου Αταλάντα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι κάνει πορεία μίνι-πρωταθλητισμού μετά το restart, αγνοώντας την απώλεια βαθμών από το λεξιλόγιο της και κόντρα στη Σαμπντόρια πήρε και το 6ο τρίποντο στο τσεπάκι της (2-0) για να ανέβει στην 3η θέση της Serie A.

Παρά το γεγονός πως μέχρι το τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν έβρισκε τον τρόπο να προηγηθεί, η επίθεσή της δεν την εγκατέλειψε ούτε απέναντι στους Γενοβέζους. Πρώτα ο Τόλοι στο 75’ άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια ο «καυτός» Μούριελ κλείδωσε τη νίκη στο 85΄ και πλέον μετράει ένα γκολ ανά 47,9 παιχνιδιού στη σεζόν!

Έτσι, οι Μπεργκαμάσκι προσπέρασαν την Ίντερ (ματς λιγότερο) και έφτασαν τους 66 βαθμούς, απέχοντας μόλις 2 από τη 2η Λάτσιο και κανείς δεν ξέρει πού θα προλάβει να φτάσει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Καλντάρα, Τζιμσίτι (52’ Ντε Ρόον), Χάτεμπουρ, Φρόιλερ, Πάσαλιτς (70’ Μουριέλ), Γκόσενς (86’ Καστάνιε), Γκόμες, Ίλισιτς (69’ Μαλινόφσκι), Ζαπάτα (86’ Σούταλο)

Απόδραση από τη Μπολόνια και αήττητο σερί για τη Σασουόλο

Οι Νεροβέρντε έλαμψαν για δεύτερο σερί ματς μετά την τεσσάρα κόντρα στη Λέτσε. Αυτή τη φορά λύγισαν εκτός έδρας τη Μπολόνια, που είχε φύγει με το διπλό επί της Ίντερ την περασμένη αγωνιστική και σκαρφάλωσαν στην 8η θέση της Serie A, αν και απέχουν 8 βαθμούς από την 6η Νάπολι. Μπεράρντι στο 41’ και Χαρασλίν στο 57’ τα γκολ της νίκης, το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μιχαΐλοβιτς (αποβλήθηκε από τον πάγκο στο 82') ήταν να μειώσει με τον Μπάροου στις καθυστερήσεις.

Γύρισε τον διακόπτη η Ρόμα

Τρεις σερί ήττες από Μίλαν, Ουντινέζε και Νάπολι είχαν ρίξει στα τάρταρα το ηθικό των παικτών του Πάουλο Φονσέκα και έβαλαν τη Ρόμα σε κίνδυνο ακόμη και για την εξάδα. Ωστόσο, οι Τζιαλορόσι επιτέλους αντέδρασαν κόντρα στην Πάρμα, παρ΄ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του φορμαρισμένου, Κούτσκα μόλις στο 9’. Ο Μχιταριάν σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και ισοφάρισε στο 43’, για να έρθει ο Βερετού στο 57’ μετά από ασίστ του Αρμένιου να σφραγίσει την ανατροπή και το τρίποντο, που έστειλε ξανά τους Ρωμαίους στην 5η θέση και τους 51 βαθμούς.

Πιο κοντά στον «γκρεμό» η Μπρέσια από τα χέρια της Τορίνο

Η ομάδα του Μάσιμο Λόνγκο διέγραψε την τεσσάρα στο Derby Di Torino της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στη Γιουβέντους και επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας της Μπρέσια με 3-1. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με τον Τορεγκρόσα στο 21’, η απάντηση της Τόρο ήρθε μετά την ανάπαυλα, με το αυτογκόλ του Ματέγιου να φέρνει το ματς στην ισορροπία στο 48’ και τους Μπελότι (58’) και Ζάζα (88’) να ξεκαθαρίζουν την υπόθεση τρίποντο. Έτσι, η Τορίνο ξέφυγε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και άφησε αντιθέτως την Μπρέσια στο -7, με ισάριθμες αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα