ΣΠΑΛ - Μίλαν 2-2: Το... έσωσε στο τέλος με αυτογκόλ (vid)

Gazzetta team
ΣΠΑΛ - Μίλαν 2-2: Το... έσωσε στο τέλος με αυτογκόλ (vid)

bet365

O Ζλάταν επέστρεψε, αλλά ένα αυτογκόλ στις καθυστερήσεις ήταν αυτό που χάρισε το βαθμό (2-2) στη Μίλαν στην έδρα της μαχητικής ΣΠΑΛ. Διπλό παραμονής η Σασουόλο, νίκη για Ευρώπη η Βερόνα.

Η τεσσάρα στη Λέτσε, η νίκη στο ντέρμπι με τη Ρόμα, αλλά και η επιστροφή του Ζλάταν δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τους Ροσονέρι στον δρόμο των επιτυχιών. Γκέλα της Μίλαν στην έδρα της ΣΠΑΛ (2-2), με την ομάδα του Πιόλι να το... σώζει στο τέλος με αυτογκόλ! Η Μίλαν έχασε την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα για την Ευρώπη, ενώ οι γηπεδούχοι που αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το β' μέρος με παίκτη λιγότερο... πλησίασαν περισσότερο στη Serie B.

Η Μίλαν μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς και πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όμως ο Ρέμπιτς από κοντά αστόχησε! Αντίθετα, η ΣΠΑΛ, στην πρώτη φάση που έκανε βρήκε δίχτυα, με τοΝ Βαλότι να σκοράρει από κοντά στο 13΄. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τη Μίλαν, μιας και αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Καστιγιέχο. Οι Ροσονέρι πίεσαν, έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με Τσαλχάνογλου και Πακετά, ωστόσο η γηπεδούχος είχε την ουσία. Από το... πουθενά, η ΣΠΑΛ με ένα απίθανο τέρμα του Φλόκαρι από 30 μέτρα και με τον Ντοναρουμα εκτός εστίας πέτυχε το 2-0. Η Μίλαν προσπάθησε να αντιδράσει, ο Τσαλχάνογλου βρήκε δίχτυα στο 36', αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, μιας και ο Ρέμπιτς ήταν οφσάιντ. Το ημίχρονο δεν έκλεισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού αποβλήθηκε Ντ' Αλεσάντρο για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ερναντές.

O Πιόλι πέρασε στο ματς Λεάο και Ζλάταν, η Μίλαν είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεζε, όμως η ΣΠΑΛ κατάφερνε να κρατήσει μακριά τους κινδύνους. Ωστόσο, στο 79΄ο Λεάο βρέθηκε σε θέση βολής και μείωσε σε 2-1. Η Μίλαν ρίσκαρε, έκλεισε τη γηπεδούχο, αλλά ο Ζλάταν σε δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει, όπως και ο Μποναβεντούρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο, η κόπωση των παικτών της ΣΠΑΛ έφερε και την ισοφάριση. Ο Σίλεμεϊκερς στο 94' έκανε μια κακή σέντρα, αλλά ο Βίκαρι με προβολή σημείωσε το αυτογκόλ διαμορφώνοντας το 2-2.

ΣΠΑΛ: Λετίτσα, Τόμοβιτς, Βίκαρι, Μπονιφάτσι (67' Σαλαμον), Σάλα, Ντ' Αλεσάντρο, Βαλντιφιόρι, Νταμπό, Βαλότι (46' Μισιρόλι), Πετάνια, Φλόκαρι (46΄Φαρές)

Μίλαν: Ντοναρούμα, Καλάμπρια (46΄Λεάο), Γκαμπια, Ρομανιόλι, Ερναντές (65' Λασάλ), Κεσί, Μπενασέρ (70' Μποναβεντούρα), Καστιγιέχο (16΄Σίλαμεικερς), Πακετά, Τσαλχάνογλου, Ρέμπιτς (65΄Ιμπραϊμοβιτς)


Σώθηκε η Σασουόλο, ζόρια για Φιορεντίνα
Στη Ρώμη το πάλεψε, αλλά λύγισε. Κόντρα στη Σασουόλο, η Φιορεντίνα ήταν τραγική, ηττήθηκε 3-1 στο Αρτέμιο Φράνκι και δεν μπόρεσε να ξεφύγει περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι σφράγισαν την παραμονή τους. Στο 24' ο Ντεφρέλ πέτυχε το 1-0 με πέναλτι, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 35' σημείωσε το 2-0. Το 3-0 σημείωσε στο 61' ο Μουλντούρ. Το μόνο που κατάφερε η Φιορεντίνα ήταν να μειώσει με τον Κουτρόνε στις καθυστερήσεις.


Νίκη για... Ευρώπη η Βερόνα
Η Βερόνα αποδείχθηκε σκληρή για να χάσει ξανά βαθμούς, επικράτησε 3-2 της Πάρμα εντός έδρας, την προσπέρασε στη βαθμολογία και πλησίασε στον πόντο την 7η Μίλαν! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 14' με τον Κουλουσέφσκι, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 45' με πέναλτι του Ντι Καρμίνε. Ο Ζακάνι στο 54' ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στη Βερόνα. Ωστόσο, η Πάρμα πίεσε και στο 64' ο Γκαλιόλο πέτυχε το 2-2. Το ματς άνοιξε, η Βερόνα είχε την ουσία και ο Πεσίνα στο 81' διαμόρφωσε το 3-2.

Σαμπντόρια... παραμονής!
Στο ντέρμπι σωτηρίας, η Σαμπντόρια πέτυχε μεγάλο διπλό επί της Λέτσε, επικράτησε 2-1 και βρέθηκε στο +4 από την αντίπαλό της και τη γραμμή υποβιβασμού. Στο 40' ο Ραμίρες πέτυχε το 1-0 με πέναλτι, για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στο 50' ο Μανκόσου. Πάλι από την άσπρη βούλα ο Ραμίρες διαμόρφωσε το 2-1 για τους Γενοβέζους.

 

SERIE A Τελευταία Νέα