Ουντινέζε - Αταλάντα 2-3: Στο +9 κλειδώνει το Champions League (vids)

Gazzetta team
Ουντινέζε - Αταλάντα 2-3: Στο +9 κλειδώνει το Champions League (vids)

bet365

Η Αταλάντα πέρασε με 2-3 από την Ουντινέζε και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα τετράδας. Τριάρα η Νάπολι στη Σπαλ, διπλό η Μπολόνια, βαθμό... Ευρώπης η Βερόνα.

Η Αταλάντα επιβεβαίωσε ότι δεν είχε σκοπό να είναι... περαστική από το Champions League. Οχι μόνο περιμένει στα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, αλλά δείχνει να κλειδώνει και το εισιτήριο για την επόμενη. Μετά την ήττα της Ρόμα και τη δική της νίκη με 2-3 στην Ουντινέζε, η ομάδα του Τζαμπιέρο Γκασπερίνι άυξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους εννέα βαθμούς. Γι αυτό φρόντισαν τα γκολ των Σαπάτα (8'), Μουριέλ (71', 79'), με τον Πάπου Γκομες να μοιράζει δύο ασίστ. Ο Λαζάνια (31', 87') λίγο έλειψε να της χαλάσει πάντως τη δουλειά, με την Ουντινέζε να κινδυνεύει στο +3 από τον υποβιβασμό.


Τριάρα η αδιάφορη Νάπολι

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και το εισιτήριο για το Europa League, η Νάπολι δεν έχει αντικειμενικό βαθμολογικό στόχο. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να βυθίσει ακόμα περισσότερο στον πάτο της Serie A τη Σπαλ. Οι Παρτεονπέι καθάρισαν με 3-1 την ουραγό, με τους Μέρτενς (4'), Καγιεχόν (36'), Γιουνές (78') να μην αφήνουν περιθώρια στη Σπαλ, η οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Πετάνια (29').

Διπλό για... Ευρώπη η Μπολόνια!

Η Μπολόνια πέρασε από τη Γένοβα, αφού πέτυχε την πρώτη νίκη στην επανέναρξη της Serie A. Oι Ροσομπλού επικράτησαν 2-1 της Σαμπντόρια και βρέθηκαν στο -5 από την 7η θέση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες είναι μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Στο 72' η Μπολόνια άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Μούσα και δυο λεπτά αργότερα ο Ορσολίνι σημείωσε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε η Σαμπντόρια ήταν να μειώσει με τον Μπονατσόλι.

Εχασε έδαφος στη μάχη της Ευρώπης η Βερόνα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 εκτός έδρας με τη Σασουόλο. Στο 51΄ο Λάζοβιτς πέτυχε το 1-0, ωστόσο δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μπογκα. Ο Στεπίνσκι στο 57' και ο Πεσίνα στο 68' έδωσαν προβάδισμα δυο τερμάτων στην Βερόνα. Η Σασουόλο ρίσκαρε, μείωσε με τον Μπογκα στο 77' και στην τελευταία φάση του ματς ο Ροτζέριο διαμόρφωσε το 3-3.

 

SERIE A Τελευταία Νέα