Μίλαν - Ρόμα 2-0: Φουλ για Ευρώπη! (vid)

Gazzetta team
Μίλαν - Ρόμα 2-0: Φουλ για Ευρώπη! (vid)

bet365

Η Μίλαν πήρε το ντέρμπι, επικράτησε 2-0 της Ρόμα στο Μιλάνο κι έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Εuropa League. Xάνουν το τρένο για το Champions League οι «Τζιαλορόσι».

Η Μίλαν βρίσκει ρυθμό, κερδίζει ματς και καλύπτει το χαμένο έδαφος! Μετά την τεσσάρα στη Λέτσε, οι ροσονέρι επικράτησαν 2-0 της Ρόμα στο Σαν Σίρο κι έπιασαν τη Νάπολι στην 6η θέση, κάνοντας έτσι μεγάλο βήμα Ευρώπης. Αντίθετα, οι «Τζιαλορόσι» είναι στο -6 από την Αταλάντα, έχοντας και ματς περισσότερο.

Η Ρόμα μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε και είχε δυο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Ο Κλάιφερτ στην αρχή νικήθηκε από τον Ντοναρούμα, ενώ ο Τζέκο με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 27' για να κάνει η Μίλαν την πρώτη ευκαιρία, αλλά ο Μιράντε είχε εξαιρετική επέμβαση στην προσπάθεια του Ρέμπιτς. Η Μίλαν είχε τον έλεγχο σε ένα κακο ματς, όμως ο Τσαλχάνογλου ήταν μοιραίος με τρελή χαμένη ευκαιρία σε κενή εστία, ενώ νικήθηκε από τον Μιράντε σε εκτέλεση φάουλ.

Η Μίλαν είχε ουσία και στο 76' άνοιξε το σκοτ με τον Ρέμπιτς. Μάλιστα, ο Κροάτης στο 2020 έχει πετύχει τα επτά από τα 16 τέρματα της ομάδας του. Η Ρόμα πίεσε, αλλά η Μίλαν ήταν αυτή που πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Τσαλχάνογλου στο 89' από την άσπρη βούλα.

Μίλαν: Ντοναρούμα, Κίαερ, Κόντι, Ρομανιόλι, Ερναντές, Μποναβεντούρα (54' Πακετά), Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο (54' Σαμου), Κεσί, Μπενασέρ, Ρέμπιτς (78' Λεάο)

Ρόμα: Μιράντε, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα, Τζαπακόστα, Μαντσίνι, Μχιταριάν (69' Περότι), Βερετού, Κριστάντε (81' Παστόρε), Πελεγκρίνι (81' Ντιαβαρά), Τζέκο (70΄Κάλινιτς), Κλάιφερτ (58' Πέρεθ)

 

SERIE A Τελευταία Νέα