«Έφυγε» ο Σιμόνι που δούλεψε με τον Ρονάλντο στην καλύτερη σεζόν του στην Ίντερ

«Έφυγε» ο Σιμόνι που δούλεψε με τον Ρονάλντο στην καλύτερη σεζόν του στην Ίντερ

bet365

Το ιταλικό ποδόσφαιρο πενθεί τον χαμό του Λουίτζι Σιμόνι, άλλοτε προπονητή των Ίντερ και Νάπολι, καθώς εκείνος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών έπειτα από αρκετά προβλήματα υγείας...

Νέα Virtuals Sports* που αξίζει να δοκιμάσεις. |21+*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Σιμόνι ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν στο «τιμόνι» των «νερατζούρι» όταν κατέκτησαν το Κύπελλο UEFA το 1998 και ήταν προπονητής του Ρονάλντο, στην τρομερή χρονιά της παρουσίας του Βραζιλιάνου στον σύλλογο του Μιλάνου (1997-1998).

Τόσο στην ποδοσφαιρική όσο και στην προπονητική του καριέρα είχε περάσει από πολλές ομάδες, με τελευταία εξ αυτών την Gubbio ως υπηρεσιακός κόουτς, τη σεζόν 2011-2012.

Το 2018 είχε υποστεί βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ από το καλοκαίρι του 2019 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας και όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, άφησε την τελευταία του πνοή...

Παραμένει κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων προβιβασμών στην Serie A, κάτι που πέτυχε εφτά φορές με πέντε διαφορετικές ομάδες (Τζένοα 2, Μπρέσια, Πίζα 2, Κρεμονέζε, Ανκόνα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα