Σπανταφόρα: «Δεν αποκλείεται η Serie A να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας»

Κώστας Τόπας
Σπανταφόρα: «Δεν αποκλείεται η Serie A να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας»

bet365

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, θεωρεί πως η επανέναρξη του πρωταθλήματος μοιάζει απίθανη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Serie A να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας.

Το γεγονός ότι η επιστροφή στις προπονήσεις θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου και όχι στις 4, όπου αρχικά είχε ανακοινωθεί, εξόργισε τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θέλουν άμεσα να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, από την πλευρά του τόνισε πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές οι κινήσεις που θα κάνουν το προσεχές διάστημα Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απόφαση της Γαλλίας να βάλει οριστικό «λουκέτο» στο πρωτάθλημα της και όπως δήλωσε δεν αποκλείεται η Serie A να σκεφτεί κι αυτή το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

«Πάντα έλεγα ότι η επιστροφή στις προπονήσεις δεν σημαίνει απαραίτητα την επανάληψη της σεζόν. Αν ήμουν ανάμεσα στους προέδρους, θα άρχιζα να σκέφτομαι την επόμενη σεζόν.

Οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ σήμερα και αύριο, ανάμεσα στην τεχνικής και επιστημονική επιτροπή και την ομοσπονδία (FIGC), η οποία είχε παρουσιάσει ένα πρωτόκολλο για τις προπονήσεις που κρίθηκε από την επιτροπή ανεπαρκές. Η προπόνηση δεν σημαίνει επανέναρξη του πρωταθλήματος. Εάν δεν θέλουμε να έχουμε αβεβαιότητες αρκεί να ακολουθήσουμε τη γραμμή της Γαλλίας και της Ολλανδίας που έχουν σταματήσει τα πάντα. Βλέπω ειλικρινά την πορεία προς την επανέναρξη πιο δύσκολη. Η προπόνηση είναι διαφορετικό πράγμα, αν ήμουν στους προέδρους θα σκεφτόμουν το νέο πρωτάθλημα. Η επιλογή της Γαλλίας μπορεί επίσης να ωθήσει την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή και διαβάζοντας ορισμένες δηλώσεις η πλειοψηφία των προέδρων είναι έτοιμοι να ζητήσουν αναστολή για να προετοιμαστούν καλύτερα για το επόμενο πρωτάθλημα.

Ως υπουργός Αθλητισμού θα ήμουν ανόητος να δαιμονοποιώ το ποδόσφαιρο και τη Serie A που φέρνουν χρήματα σε ολόκληρο το αθλητικό σύστημα, αλλά αν η επανέναρξη δεν είναι ασφαλής, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε. Και μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της πανδημίας, κάποιοι δεν ήθελαν να σταματήσουν, τότε πολλές ομάδες κατέληξαν σε καραντίνα. Νομίζω ότι οι ηγέτες του ποδοσφαίρου, αναφέρομαι στο πρωτάθλημα και επίσης στη FIGC, πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται ένα σχέδιο Β. Το αργότερο εντός αυτής της εβδομάδας, η τεχνική επιστημονική επιτροπή θα κρίνει το πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και σε λίγες μέρες θα το κοινοποιήσουμε στους συλλόγους, και μετά - με την καμπύλη των δεδομένων - θα αποφασίσουμε για την επανάληψη του πρωταθλήματος».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SERIE A NEWS FEED