Κορονοϊός: Ρόμα και Λάτσιο «βράζουν» με τα κλειστά προπονητικά κέντρα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ρόμα και Λάτσιο «βράζουν» με τα κλειστά προπονητικά κέντρα

bet365

Ρόμα και Λάτσιο τα βάζουν με την ιταλική κυβέρνηση για την απόφαση να επιτραπεί η δημόσια άθληση των πολιτών από τις 4 Μαΐου, ενώ απαγορεύει στους παίκτες να πατήσουν το προπονητικό κέντρο ως τις 18.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, αναφορικά με την σταδιακή επανέναρξη στη Serie A μόνο ικανοποίηση δεν έφεραν στην πλευρά των συλλόγων.

Η κυβέρνηση έθεσε ορόσημο τις 4 Μαΐου για την άρση της γενικής απαγόρευσης και στο πλαίσιο αυτό επιτρέπει έκτοτε στους πολίτες την άθληση σε δημόσιους χώρους. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων δεν θα μπορούν να υιοθετήσουν το σύστημα που εφαρμόζεται στην Αγγλία με τις ατομικές προπονήσεις ως τις 18 Μαΐου, καθώς μέχρι τότε τα προπονητικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά.

Έτσι, η απόφαση αυτή έφερε στο ίδιο «στρατόπεδο» ακόμα και τις Ρόμα και Λάτσιο, που διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει λογική πίσω της.

«Αυτό το μέτρο της κυβέρνησης είναι παράλογο. Κάποιος που κάνει ατομικό άθλημα μπορεί να προπονείται σε ένα κέντρο. Ένας παίκτης μιας ομάδας δεν μπορεί να προπονείται καθόλου. Θα καταλήξουμε να βλέπουμε τον Τσίρο Ιμόμπιλε και τον Έντιν Τζέκο να κάνουν τζόγκινγκ στο πάρκο Βίλα Μπορζέζε και τον Λορέντσο Ινσίνιε μόνο του μπροστά στη θάλασσα της Νάπολης. Είναι περίεργο», δήλωσε με αρκετή δόση χιούμορ ο πρόεδρος των Λατσιάλι, Κλαούντιο Λοτίτο, ενώ ανάλογη ήταν η έκπληξη στο άκουσμα των μέτρων και από την πλευρά των Τζιαλορόσι.

«Είναι ακατανόητο να μην υπολογίζεις το ποδόσφαιρο όταν ο στόχος είναι να συνεχιστεί η αθλητική δραστηριότητα. Μοιάζει σχεδόν σαν να μην μας εμπιστεύονται να συνεχίσουμε, με σεβασμό στα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του ιατρικού τιμ, Αντρέα Καουσαράνο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα