Κορονοϊός: Ο συναγερμός των γιατρών της Serie A για την επιστροφή στην δράση

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ο συναγερμός των γιατρών της Serie A για την επιστροφή στην δράση

bet365

Έγγραφο – φωτιά των γιατρών των ιταλικών ομάδων προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, το οποίο σπέρνει αμφιβολίες για την επιστροφή της Serie A.

Οι γιατροί των συλλόγων της Serie A εξέφρασαν τις έντονες αμφιβολίες τους για επιστροφή στην δράση, στην σκιά του κορονοϊού και χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί εμβόλιο για την καταπολέμησή του.

Εν αναμονή της τελικής απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης, έγγραφο γεμάτο απορίες για την επιστροφή στην δουλειά, το οποίο υπέγραφαν οι 17 από τις είκοσι ομάδες της πρώτης κατηγορίας (δεν συμπεριλαμβάνονταν Γιουβέντους, Λάτσιο και Τζένοα) εστάλη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Σε αυτό, οι γιατροί των 17 συλλόγων αναρωτιόνταν μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να κινηθούν οι σύλλογοι αν βρεθεί παίκτης θετικός στον ιό Covid-19 στην διάρκεια του πρωταθλήματος, κατά πόσο θα είναι διαθέσιμα τα μαζικά τεστ, αλλά και ποια είναι η νομική ευθύνη των γιατρών για οτιδήποτε συμβεί.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξήγησε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είχε ήδη αναλυθεί στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα. Συν τοις άλλοις, ο γιατρός της Ρόμα, Αντρέα Καουζαράνο, ξεκαθάρισε ότι ο σύλλογος του «ποτέ δεν εκφράστηκε κατά της επιστροφής στις προπονήσεις».

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες στις τάξεις των ομάδων για το πότε και πως θα καταστεί δυνατή η επιστροφή στις προπονήσεις, αρχικά σε μικρά γκρουπ και στη συνέχεια ομαδικά, ενόψει μιας πιθανής επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SERIE A NEWS FEED