Λυκογιάννης στο gazzetta.gr: «Η Ιταλία ζει την τραγωδια, δεν μπορείς να λες πως δεν σε αγγίζει ο κορονοϊός»

Λυκογιάννης στο gazzetta.gr: «Η Ιταλία ζει την τραγωδια, δεν μπορείς να λες πως δεν σε αγγίζει ο κορονοϊός»

bet365

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης της Κάλιαρι παραμένει στη Σαρδηνία και συγκλονίζει με τα λεγόμενα του στο gazzetta.gr για τον κορονοϊό. Η έκκληση του 26χρονου μπακ σε όλους τους Έλληνες προκειμένου να αποφύγουμε την ιταλική τραγωδία, αλλά και οι περιορισμοί που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στη γειτονική χώρα.

Η κατάσταση στην Ιταλία εδώ και εβδομάδες έχει τεθεί εκτός ελέγχου με τον κορονοϊό να «θερίζει». Τα κρούσματα από την πανδημία στη γειτονική χώρα έχουν ξεπεράσει τα 60.000, ενώ πάνω από 5.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε μια τραγωδία δίχως τέλος.

Το ποδόσφαιρο όπως είναι λογικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού πλέον το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί καν η σεζόν φαντάζει υπαρκτό. Αυτό που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών.

Ένας από τους Έλληνες εκπροσώπους μας στη Serie A, o Μπάμπης Λυκογιάννης παραμένει σε καραντίνα στη Σαρδηνία.

Ο 26χρονος αριστερός μπακ, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο στο gazzetta.gr την κατάσταση που βιώνει στο Κάλιαρι, ενώ συνέστησε σε όλους τους Έλληνες να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί προκειμένου να νικηθεί ο κορονοϊός.

Μπάμπη, ως κάτοικος Ιταλίας βιώνεις από πρώτο χέρι την τραγωδία στην χώρα. Φαντάζομαι η κατάσταση στη Σαρδηνία ωστόσο είναι καλύτερη σε σχέση με τον Βορρά έτσι;

«Η κατάσταση στην Σαρδηνία μπορεί να μην βρίσκεται σε κόκκινα επίπεδα, όπως συμβαίνει στην βόρεια Ιταλία όπου έχουμε κάθε μέρα εκατοντάδες νεκρούς, ωστόσο κανείς δεν εφησυχάζει. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία γιατί ο κορονοϊός μεταδίδεται πολύ εύκολα και απαιτείται μεγάλη προσοχή απ' όλους. Νομίζω έχουμε 77 κρούσματα σε όλη την Σαρδηνία και δύο νεκρούς».

Πως είναι η ζωή στο νησί;

«Όπως γνωρίζετε, τα πάντα είναι κλειστά εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά και θεωρώ πως σωστά συμβαίνει αυτό. Όλοι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στο δρόμο υπάρχει περίπτωση να σε σταματήσει η αστυνομία. Εάν διαπιστώσουν πως δεν πηγαίνεις σε φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ, συλλαμβάνεσαι.

Επίσης, μας έχουν δώσει ένα έντυπο σας υπεύθυνη δήλωση, που το συμπληρώνουμε προκειμένου να γνωρίζουν εάν για παράδειγμα πηγαίνουμε για προπόνηση. Όταν επιστρέψουμε στις προπονήσεις είμαστε υποχρεωμένοι να το δείχνουμε στις αρχές. Ουσιαστικά βγαίνω από το σπίτι μόνο όταν θέλω να ψωνίσω στο σούπερ μάρκετ».

Η δική σου καθημερινότητα ποια είναι;

«Ξυπνάω το πρωί κάνω γυμναστική, βλέπω ταινίες και παίζω, playstation για να περάσει η ώρα. Προσπαθώ να μένω ψύχραιμος, ακολουθώ τους κανονισμούς».

Έχοντας ζήσει στην Ιταλία το μέγεθος του προβλήματος ποια είναι η συμβουλή που θέλεις να δώσεις στους Έλληνες;

«Στην Ιταλία αρχικά υποστήριζαν πως η μετάδοση του κορονοϊού θα εξασθενήσει όσο περνούν οι μέρες, αλλά όπως είδαμε όλοι συνέβη το αντίθετο. Ο κατάλογος των νεκρών αυξάνεται συνεχώς. Η χώρα ζει καθημερινά μια τραγωδία.

Η συμβουλή μου στην Ελλάδα και τους συμπατριώτες μου είναι να ακολουθούν κατά γράμμα όσα προβλέπονται από τους ειδικούς. Αλλιώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η χώρα μας να βιώσει δύσκολες καταστάσεις Μείνετε στο σπίτι και να έχετε ελάχιστες επαφές για το καλό όλων μας. Μόνο έτσι θα σταματήσει η μετάδοση του ιού. Ακούω και βλέπω διάφορα από την Ελλάδα και εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, δεν θα σταματήσει ποτέ. Κι εδώ αψήφιστα το πήραν στην αρχή.

Δεν βλέπουν κάποιοι στη χώρα μας τις εικόνες από την Ιταλία και τι συμβαίνει εδώ; Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές και θα πρέπει να μας παραδειγματίσουν όλους για την σοβαρότητα της κατάστασης. Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση όλοι».

Πως έμεινες στη Σαρδηνία; Ήταν δική σου απόφαση;

«Εκτός Σαρδηνίας δεν φεύγει κανείς. Είναι σαφής εντολή από το σύλλογο, αφού σε περίπτωση που ερχόμουν στην Ελλάδα θα έπρεπε με την επιστροφή μου να μπω σε καραντίνα για 14 ημέρες. Αρχικά μας ζήτησαν να μείνουμε στο νησί. Στην πορεία και να ήθελα να έρθω στην Ελλάδα αλλά είναι δύσκολο αφού εκτός των άλλων δεν υπάρχουν πτήσεις και υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού».

Η Κάλιαρι σας έχει δώσει κάποιες κατευθύνσεις λόγω της κατάστασης που επικρατεί;

«Από την ομάδα μας έχουν πει να μην βγαίνουμε έξω αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Όλοι ανησυχούμε, οι συμπαίκτες μου, οι πάντες, για αυτό ακολουθούμε κατά γράμμα αυτά που μας λένε. Επρόκειτο να επιστρέψουμε στις προπονήσεις την Δευτέρας (23/3), αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αυτό δεν θα συμβεί μέχρι τις 4 Απριλίου».

Από την στιγμή που οι προπονήσεις έχουν «παγώσει» ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα για να διατηρήσετε την φυσική σας κατάσταση;

«Ακολουθούμε ειδικό πρόγραμμα από την ομάδα κάθε μέρα. Γυμναζόμαστε κανονικά από τα σπίτια μας μέσω βιντεοκλήσεων και μάλιστα η ομάδα προσπαθεί να εξοπλίσει ατομικά κάθε ποδοσφαιριστή με τα κατάλληλα όργανα γυμναστικής, όπως συνέβη και στην περίπτωση μου για να ακολουθούμε κατ' οίκον το πρόγραμμα μας».

Πώς κρίνεις τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού;

«Στην Ελλάδα ελήφθησαν από την αρχή πολύ σκληρά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού κάτι που θεωρώ πως έγινε πολύ σωστά. Μακάρι να καταλάβουν όλοι πως αν δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα, τότε θα μπούμε σε περιπέτειες. Δεν μπορείς να λες 'εμένα δεν θα με αγγίξει ο κορονοϊός'. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή η περιπέτεια».

Ανησυχεί η οικογένεια σου; Θα ήθελες να βρίσκεσαι στην Ελλάδα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές;

«Λογικό είναι. Μιλάμε κάθε μέρα. Θα ήθελα να βρίσκομαι κοντά τους, αλλά γνωρίζουν ότι αυτή είναι η δουλειά μου».

 

SERIE A Τελευταία Νέα