Μίλαν – Τζένοα 1-2: Της έκλεισε το (άδειο) σπίτι! (vids)

Gazzetta team
Μίλαν – Τζένοα 1-2: Της έκλεισε το (άδειο) σπίτι! (vids)

bet365

Πλήγμα στο έρημο «Μεάτσα» για τις ελπίδες της Μίλαν για ευρωπαϊκό εισιτήριο, «διπλό» για παραμονή η Τζένοα – Ανατροπή και ανάσα για την Σαμπντόρια με ήρωα τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Μετά τον αγώνα με την Τζένοα, ο Στέφανο Πιόλι και οι ποδοσφαιριστές της Μίλαν ίσως να σκέφτονται ότι θα ήταν καλύτερο για εκείνους να είχαν αναβληθεί τελικά λόγω της έξαρσης του κοροναϊού και οι σημερινοί (08/03) αγώνες της Serie A, όπως αρχικά σκέφτηκε να διατάξει η ιταλική κυβέρνηση, προτού εντέλει κάνει πίσω.

Σε ένα άδειο και σιωπηλό «Τζουσέπε Μεάτσα», οι Ροσονέρι αιφνιδιάστηκαν από τους Γκριφόνι στο πρώτο ημίχρονο και, όταν προσπάθησαν να αντιδράσουν, ήταν αργά, γνωρίζοντας μια οδυνηρή ήττα (1-2) για τις ελπίδες τους να προλάβουν την πρώτη εξάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη περίοδο.

Η Μίλαν, η οποία μετράει μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, παρέμεινε στην έβδομη θέση και στο -3 από τη Νάπολι (σε ίδια παιχνίδια), χωρίς να πείθει ότι μπορεί να ανακάμψει στη συνέχεια για να σώσει (εν μέρει έστω) μια ακόμα πολύ κακή σεζόν.

Η Τζένοα, η οποία «ξεκόλλησε» από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας με την τρίτη νίκη της στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, προηγήθηκε μόλις στο έβδομο λεπτό με τον Γκόραν Πάντεφ να νικάει τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς (στην θέση του τραυματία Ντοναρούμα), ύστερα από ενέργεια και ασίστ του Αντόνιο Σανάμπρια.

Το γκολ έδωσε φτερά στην ομάδα του Ντάβιντε Νικόλα, η οποία έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Πάντεφ, προτού η Μίλαν ξυπνήσει και απαντήσει με ευκαιρίες των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Χακάν Τσαλχάνογλου.

Η Τζένοα έριξε τον ρυθμό, τον ήλεγξε μέσω της κατοχής της μπάλας και, λίγο πριν από την ανάπαυλα (41'), «χτύπησε» εκ νέου, αυτή την φορά με τον Φραντσέσκο Κασάτα, ύστερα από ασίστ με τακουνάκι του Λάσε Σένε.

Η Μίλαν βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο, ο Πιόλι έριξε ως αλλαγές τους Μποναβεντούρα και Λεάο, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση και μείωσαν με γκολ από... ριμπάουντ του Ιμπραΐμοβιτς (77'), το οποίο αποδείχθηκε ανεπαρκές, αφού ο Σουηδός έχασε και άλλη μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μπέγκοβιτς – Κόντι (90' Καλάμπρια), Γκάμπια, Ρομανιόλι, Ερναντές – Μπενασέρ, Κεσιέ – Καστιγέχο, Τσαλχάνογλου (56' Μποναβεντούρα), Ρέμπιτς (57' Λεάο) - Ιμπραΐμοβιτς.

Τζένοα (Ντάβιντε Νικόλα): Περίν – Ρομέρο, Σουμαορό, Μασιέλο – Μπιράσκι, Μπεχράμι (64' Τζαγκιέλο), Σένε (57' Στουράρο), Κασάτα, Κρίσιτο – Σανάμπρια, Πάντεφ (79' Πιναμόντι).

Ανατροπή με σούπερ Κουαλιαρέλα η Σαμπντόρια
Στο κεκλεισμένων των θυρών «Λουίτζι Φεράρις», η Σαμπντόρια πήρε τρίποντο «ανάσα» για την παραμονή, δια ποδός Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Ο σούπερ 37χρονος στράικερ των Γενοβέζων ήταν καθοριστικός πετυχαίνοντας τα δύο γκολ της ανατροπής για την ομάδα του Ρανιέρι στο τελευταίο τέταρτο (77', 86'), με τοιν Ζακάνι να έχει ανοίξει το σκορ από το 32'. Πλέον, η Σαμπντόρια προσπέρασε Λέτσε, Τζένοα και ανέβηκε στην 16η θέση με 26 βαθμούς, την ώρα που οι Έλληνες έχαναν την ευκαιρία να μειώσουν στο -1 από την 6η Νάπολι και με αγώνα λιγότερο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα